Turnaj ročníku 2010 Orlová 2017. Malí Jestřábi skončili třetí

Turnaj ročníku 2010 Orlová 2017. Malí Jestřábi skončili třetí
Foto LHK Jestřábi mládež

V neděli 2. dubna odehráli svůj první turnaj v letošní sezoně  nejmenší benjamínci, Jestřábi ročníku 2010 a mladší. Dohromady se utkali ve skupině s výběry z Orlové, Třebíče, Opavy a Karviné.

V prvním utkání, které se později ukázalo jako nejdůležitější, podlehli malí bojovníci týmu z Opavy výsledkem 2:4. Dále nastoupili proti Třebíči, kterou zdolali 5:3. Proti vítězné Karviné uhráli nejlepší výsledek ze všech a konečné skóre bylo 3:16. Domácí celek Orlové v posledním zápase porazili 13:1. Díky vyrovnanosti bodů hned tří týmu Opavy, Třebíče a Prostějova se udělala minitabulka, ve které se na skóre ze vzájemných zápasů rozhodlo, že prostějovští borci skonči po základní části na třetím místě a své síly o bronzovou medaili změří v pátém zápase s Opavou.

Souboj o bronzovou medaili byl napínavý do posledních vteřin. Avšak po základní hrací době neměl vítěze, proto se rozhodovalo v samostatných nájezdech, kde se střelecky prosadil premiérový střelec Daniel Alexa a rozhodujícím nájezdem rozhodl Daniel Čep, který tak potvrdil vynikající výkon, který v turnaji předváděl. Nesmíme zapomenout na neuvěřitelný výkon brankářky Kristýny Bernátkové, která z devíti nájezdů nestačila na pouze jediný.

"Celou sezonu jsme s většinou hráčů nastupovali proti staršímu ročníku 2009, proto jsme před turnajem nevěděli, co nás čeká. Teď mohu s klidem říct, že to hráčům prospělo a kromě Karviné, která tráví na ledě třikrát více času, než všichni ostatní, jsme všechny týmy přebruslili i přestříleli. Možná mě trošku mrzí ta koncovka, kterou ale s klidem dopilujeme v létě. Pro většinu dětí to byl první turnaj kariéry, takže třetí místo je krásné a děkuji jim za bojovný výkon, jaký předvedly. Zároveň děkuji všem rodičům, ať už za trpělivost během celé sezony nebo za oporu, kterou svým dětem při zápasech dodávali. Myslím, že se v tomto ročníků sešla velmi příjemná skupinka rodičů a do budoucna nadějných hokejistů," konstatoval trenér Michal Tomiga ml.(red)

 

Poslat nový komentář