Hráčům LHK se zadařilo v Porubě

Hráčům LHK se zadařilo v Porubě
ilustrační foto

Jestřábi se dokázali oklepat po prohře s Přerovem a v dalším přípravném zápasu, tentokráte na ledě Poruby, dokázali urvat vítězství 2:4. První dvě třetiny byly velmi vyrovnané a na obou stranách padlo vždy po jednom gólu. Oproti tomu se Jestřábům podařila třetí třetina, kterou vyhráli 0:2.

Do utkání vstoupily oba celky ve velmi pomalém tempu. A podle toho vypadal i herní projev. Obě mužstva bruslila jak na rybníku a nikomu se nepodařilo dostat soupeře pod tlak. Hosté, kteří hráli velmi neukázněně, dávali Porubě jednu početní výhodu za druhou, ale ani v přesilovkách se nedokázali domácí chytit. Nakonec se hráči Thoraxu dokázali prosadit a to v 12. minutě. Po vyhraném buly, ujeli prostějovské obraně Pavlačka s Bučkem a první jmenovaný přesnou střelou k tyči poslal domácí do těsného vedení. Vyrovnat mohl už ve 14. minutě Stráněl, který se snažil dotlačit do branky Finkesovu střelu, ale díky pohotovému zákroku Gleicha, si domácí udrželi náskok. Alespoň na dalších pět minut… Přečíslení, tentokrát na prostějovské straně, vyřešil velmi dobře Zachar, kterému už stačilo jenom tečí usměrnit Černého střelu.

Druhá třetina už se přece jenom hrála v trošku vyšším tempu. Hned v 23. minutě trestuhodně zahodil svou šanci Buček, když netrefil prázdnou branku. Zareagovat mohli vzápětí Černý se Smejkalem, ale ani jeden z prostějovských hráčů svou příležitost nevyužil. A tak šla do vedení opět Poruba. V přesilové hře se prosadil Vaněk, který dorazil Krayzalovu střelu. Naštěstí i teď našli Jestřábi odpověď. Pavel Kumstát, vysoký prostějovský obránce, vyslal z kruhů svou tvrdou střelu, která skončila až v síti domácího celku.

Hanáci šli v zápase poprvé do vedení až v 43. minutě. Ve skrumáži před porubskou brankou se nejlépe zorientoval Handl a poslal puk to prázdné klece. Po tomto gólu se hra opět vrátila do poklidnějšího tempa a to až do 51. minuty kdy o výsledku zápasu definitivně rozhodl David Zachar. Ten si zpracoval přihrávku od Kaluži a bekhendovým blafákem domácího gólmana překonal. A na dvoubrankový náskok již nedokázali domácí odpovědět. HC Thorax Poruba – LHK Jestřábi Prostějov 2:4.

Sestavy:

HC RT TORAX Poruba: Gleich (Rudl) – Mládenka, Wolf, Zientek, Šindelář, Prokop, Slavík, Axman, Spusta – Buček, Krayzel, Vaněk, Holuša, Pavlačka, Hašek, Seidler, Šimkovič, Galajda, Chomič, Zuber.

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) – Paška, Dufka, Kumstát, Kaluža, Tomiga, Finkes – Smejkal, Duba, Handl, Šebek, Zachar, Černý, Žajgla, Kryl, Stráněl, Berčák.

-vil-

Poslat nový komentář