I napodruhé Jestřábi Opavu přehráli, tentokrát 4:2

I napodruhé Jestřábi Opavu přehráli, tentokrát 4:2
ilustrační foto

Na domácí vítězství proti Opavě dokázali jestřábi skvěle navázat i venku. Tentokrát byl sice zápas proti Slezanu daleko vyrovnanější, ale přesto ho dokázali prostějovští borci dovézt do zdárného konce a poměrem 2:4 tak získat další body do tabulky. Třetí vzájemný duel těchto celků v řadě se odehraje v sobotu na hřišti Prostějova. 

Hra se hned od úvodu utkání odehrávala ve vysokém tempu. Nejprve předvedl pěknou individuální akci Handl, ale jeho koncová přihrávka nenašla žádného adresáta. I na druhé straně byly k vidění akce, dvakrát mohl skórovat Mlýnek, který se nejprve dostal k slibné dorážce a napodruhé sám přebruslil celé hřiště, ale jeho nepřesné zakončení vychytal Vrba. V polovině třetiny Jestřábi víc roztáhli hru a pokoušeli se posílat hráče do brejků. Do jednoho takového se málem dostal Šebek, ale přihrávka na něj mířená, mu těsně utekla. A nepřesnosti v koncovce provázeli Hanáky po celou první třetinu, která tak skončila bez branek.

Do druhé třetiny nevstoupili Jestřábi příliš dobře. Dvakrát po sobě se zbytečně vyloučili a Opava přesilovku skvěle využila. Chalupa dostal před branku přesnou přihrávku od Galvase a z bezprostřední blízkosti bez problému zakončil. A převaha domácích i nadále pokračovala. Vzápětí mohl přidat druhou branku Vítek, ale v pádu se nedokázal do odkryté branky trefit. Jestřábi odpověděli v 31. minutě. K puku se v mezikruží dostal Pavel Kumstát, sjel si před branku a nadvakrát ležícího Šafránka překonal. Domácí inkasovaný gól nijak neodradil a pokračovali ve hře velmi aktivně. Po chybě rozehrávky se ve vlastním oslabení dostal do brejku Wolf. V koncovce ale nebyl příliš přesný a rychlý a již položeného Vrbu nedokázal z velkého úhlu přehodit.

Jestli ve druhé třetině byli lepší domácí, tak závěrečné dějství jednoznačně ovládli Jestřábi. První střelecký pokus Šebka, sice Šafránek se štěstím kryl, ale následná akce již kýžený výsledek přinesla. Lukáš Duba si najel podél pravého mantinelu do třetiny, poslal přesnou přihrávku před branku, kde se puku ujal Novosad a bez okolků zakončil. Hned o pár vteřin přidal druhou branku Šebek a když o další minutu později skóroval Novosad, po krásné exhibiční akci, byli domácí zralí na ručník. Sice se v úplném závěru dokázal z vlažné přesilovky prosadit Tůma, ale na dělbě bodů se již nic nezměnilo. HC Slezan Opava – LHK Jestřábi Prostějov 2:4.

Sestavy:

HC Slezan Opava: Šafránek (Novák) – Kysela, Vrabel, Galvas, Tichý, Tůma, Kukol, Mosler, Bednárek – Mlýnek, Džemla, Měch, Herman, Vítek, Vlašánek, Pavelek, Kocián, Wolf, L. Černý, Baďura, Chalupa

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) – Jedlička, Kolibár, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes – Handl, Novosad, Duba, M. Černý, Šebek, Zachar, Kryl, Ševčík, Berčák, Novák, Stráněl

-vil-

Poslat nový komentář