Jestřábi uhájili domácí led před Mostem

Jestřábi uhájili domácí led před Mostem
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Do utkání Hanáci nevstoupili dobře a již ve třetí minutě ztráceli, ve druhé části však navrátilec do sestavy Radek Meidl dvakrát udeřil a otočil skóre zápasu. Na konci třetiny se ještě prosadil Roupec a na začátku posledního dějství upravil na konečných 4:1 Lukáš Krejčík.

Jestřábi nezažili zrovna povedený vstup do zápasu a prohrávali již ve třetí minutě, když inkasovali v oslabení. První třetina nenabídla moc krásy ani z jedné strany a od zmíněné úvodní branky se již skóre do první sirény neměnilo. To druhá část byla zajímavější, Jestřábi zvýšili aktivitu a ta nakonec přinesla šance a fauly Mostu. Jeden z nich přišel v situaci, kdy Radek Meidl ujížděl sám na gólmana a byl nařízen nájezd, který tento útočník sám proměnil. Radek Meidl poté udeřil znovu a poslal Hanáky do vedení a byl to znovu on, kdo přihrál Davidu Roupcovi, jenž ještě před druhou přestávkou zvýšil na 3:1.

Ve třetí třetině Most sice hned zkraje zlobil, ale Lukáš Krejčík už po třech minutách hry v této části zvýšil náskok domácích a pojistil tak jejich vedení, které i přes šance hostů ve zbytku třetiny zůstalo třígólové. Hanáci tak dokázali navýšit svůj náskok na poslední Havlíčkův Brod na pět bodů, ti dokázali obrat o bodík lídra tabulky z Chomutova. Již v pondělí čeká Prostějov zápas v Benátkách nad Jizerou.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář