Senzace na ledě! Jestřábi ubojovali zápas s Motorem!

Senzace na ledě! Jestřábi ubojovali zápas s Motorem!
Foto L. Tesař, LHK Jestřábi

 

Poslední zápas základní části první ligy a Jestřábi stanuli proti třetímu celku tabulky z Českých Budějovic. Díky srdnatému výkonu a dvěma slepeným gólům z prostředního dějství dokázali Hanáci vydřít důležité body za hubenou výhru 2:1.

Již v úvodu první třetiny málem letěly nahoru ruce návštěvníků zimního stadionu, když obránce Lukáš Kužel trefil tyč. Následně Jestřábi neproměnili přesilovou hru, ale podobně špatně se svými dvěmi počteními výhodami naložili i hosté. Největší šanci v úvodní části za Motor měl Josef Straka, jenž projel celé hřiště a ve finální fázi poslal puk na pravou tyč Šimbochovy branky.

Hned ze začátku druhé třetiny se zaskvěl Juraj Šimboch, když bylo po faulu nařízeno trestné střílení, ke kterému se postavil hostující Vaniš, nicméně slovenský brankář ve službách Prostějova obstál na výbornou. Jestřábi poté dostali možnosti se prosadit v přesilovce, dokonce i v dvojnásobné, ty však byly trestuhodně zahozeny. Hanáci však pokračovali v aktivitě a ta přinesla ovoce v pětatřicáté minutě, když se odražený puk dostal Valeriji Kňazevovi a ten poslal touš do odkryté sítě. O minutu později se ke kotouči dostal Radek Meidl a vymetl vzdálenější růžek Bláhovy branky. Jestřábi po čtyřiceti minutách vedli 2:0.

Ve třetí třetině mohl Jestřáby uklidnit Radek Meidl, ale své trestné střílení neproměnil. I tak ale Jestřábi dokázali překonat to, co jim letos dělalo problém, nezačali bránit relativně těsný náskok a pokračovali v aktivní hře, to však bylo přerušeno vyloučením Husáka, ve kterém dokázal propálit Šimbocha Straka a bylo zaděláno na drama. Motor od té chvíle Jestřáby tlačil, domácí však dokázali odolávat, minutu před koncem střílel na branku, do které se Bláha rychle řítil ze střídačky, Kňazev, síť ale minul. Budějovice ovšem ve zmatku hrály v šesti a minutu před koncem šly do oslabení, a i když se závěr dohrával při hře čtyři na čtyři po vyloučení Meidla, Prostějov hubený náskok udržel a mohl si užít vítěznou děkovačku v posledním domácím zápase základní části.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář