Hokejové MS útočí na divácký rekord, přišlo už půl milionu fanoušků

Hokejové MS útočí na divácký rekord, přišlo už půl milionu fanoušků
Foto Lenka S.

 

Čeští hokejisté si s předstihem zajistili čtvrtfinále a diváci chodí na zápasy v takovém počtu, že pravděpodobně padne rekord v návštěvnosti. Čeští pořadatelé by se tak po roce opět mohli pyšnit nejnavštěvovanějším šampionátem. A Prostějováci jsou u toho!

Rekord sebral České republice po deseti letech loni běloruský Minsk. Do Minsk Areny a Čižovka Areny dorazilo na zápasy loňského mistrovství světa 640 044 diváků. Letos po deseti dnech už padla hranice půl milionu.

Při nedělním zápase Česko –Německo byla hala O2 areny zaplněna do posledního místečka. „Na zápas mě naprosto neplánovaně unesl v sobotu přítel. Musím říct, že jsem byla naprosto unesena euforíí, kterou se celá aréna doslova otřásala. Lidi jsou strašně komunikativní, během pěti minut jsme si tykali se všemi okolo. Mimo nás zde byla skupinka z Brna, Blanska a Nového Jičína,“ popsala adrenalinový zážitek Lenka S. V neděli bylo podle organizátorů v hale bezmála sedmnáct a půl tisíce diváků. „Když dal Jágr ten poslední gól, byli jsme na omdlení všichni. On je prostě bomba,“ smála se jedinečnému zážitku.  

Nedělní utkání s Německem bylo zatím nejsledovanějším zápasem české reprezentace na hokejovém mistrovství světa i v televizi. Vítězství 4:2 sledovalo v průměru 1,57 milionu diváků, závěrečnou třetinu dokonce téměř 2,4 milionu! Další zápas si naši hokejisté prubnou v úterý. Ve 20,15 hodin začíná bitva se Švýcarskem.

Čtvrtfinálového soupeře ještě český tým nezná, ale připadne na něj buď Rusko, výběr Spojených států nebo Finsko. Na to se těší i paní Lenka. „Mám slíbeno čtvrtfinále, tak budu fandit za celé Prostějovsko,“ dodala. (ber)

Poslat nový komentář