Jestřábi se snažili, ale na Havířov nestačili

Jestřábi se snažili, ale na Havířov nestačili

Jestřábi dnes mají za sebou velmi těžký zápas. Havířov obsazuje v tabulce první pozici a bylo hned na začátku zápasu jasné, že bude pro Jestřáby těžkým soupeřem. Bohužel již ve druhé minutě zápasu se zranil prostějovský gólman Dalibor Sedlář, musel ho tedy zastoupit juniorský gólman Martin Kyša (ten poskytl po zápase PvN exkluzivní rozhovor). Zápas byl vyrovnaný a Havířov měl navrch jenom ve druhé třetině. Prostějovu jako ve většině zápasech chyběla střelba. A tak díky pevné obraně a Kyšovi v bráně dnes zápas skončil porážkou „pouze“ 2:3.

Jestřábi již tradičně vlétli do zápasu s obrovskou vervou. V první minutě se v šanci objevil Duba, který ale dorážku od Stejskala mířil pouze do brankáře. Pak přišla akce Říčky a nešťastné zranění Sedláře, který si zřejmě natáhnul tříslo. Prostějov se ujal vedení v 9. minutě. Při přesilovce se puk dostal k Čuříkovi a ten přesnou střelou zakončoval. Vzápětí mohl srovnat Maruna, jeho střelu ale Kyša ramenem vytěsnil nad. Odpovědět mohl Čuřík s Dubou. Ujeli obraně hostí, ale jejich kombinace skončila na betonech Vrby. Závěr třetiny se již odehrával převážně ve středním pásmu.

Na úvod druhé třetiny se blýsknul bravurním zákrokem Kyša. Obrana nechala ujet Říčku a toho musel zastavit až Kyša svým betonem. O chvíli později již Říčka skóroval. Vystřelil na gólmana a tomu nešťastně puk vypadnul z lapačky. Na závěr druhé třetiny ještě Kyša zlikvidoval 100%-ní gólovku Balčíka.

Hned ve třetí minutě třetí třetiny si připsal další bod Říčka. Vystřelil na bránu a od tyčky se puk odrazil k Sztefkovi a ten dorazil puk do klece. O čtyři minuty později zvýšil skóre Daneček, když střelou pod břevno překonal Kyšu. Jestřábi stav skóre probudil a začali velmi tlačit. Snížení skóre se ale dočkali až v 56. minutě. Lukáš Duba před bránou dorazil střelu Černého a vrátil naděje na obrat zápasu. Ten se ovšem nekonal. Na závěr se ještě objevil v šanci Kumstát, ale jeho střela skončila ve Vrbově náručí.

LHK Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 2:3.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář, Kyša - Kumstát, Halouska, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, FInkes, Stejskal, Duba, Smejkal, Ševčík, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek P., Šebek D., Stráněl, Zachar

AZ Havířov: Daneček - Prokop, Rimmel, Krisl, Michlek, Balčík, Vydra, Zientek M., Zientek L., Klimša, Najdek, Maruna, Sztefek, Potočný, Stránský, Daneček, Říčka, Pechanec, Brezani, Pavlas

-vil-

Poslat nový komentář