Prostějovští SKalní fanoušci organizují pochod Táheneme za hokej!

Prostějovští SKalní fanoušci organizují pochod Táheneme za hokej!
ilustrační foto Pochod 2014

 

V reakci na otazník visícím nad pětimilionovou dotací pro prostějovský hokej, tím pádem i jeho budoucností, se rozhodli fanoušci Jestřábů zorganizovat pochod parafrází jednoho jejich klasického chorálu nazvaný "Táhneme za hokej", aby demonstrovali, že jim osud jejich klubu není lhostejný a ukázali zastupitelům na radnici, že hokejem je třeba se zabývat a snažit se jej ve městě udržet. Celá akce odstartuje v pondělí 27. dubna, což je den před zasedáním rady města, úderem páté hodiny odpolední.

Podpora hokeje městem je pro klub stěžejní. Částka, kterou si oddíl žádá, prý navíc není nikterak přemrštěná či nesmyslná a víceméně odpovídá ligovému průměru podpory klubů městy. Tímto faktem začínají i fanoušci své prohlášení k pondělnímu pochodu. "Vážení příznivci prostějovského hokeje, my fanoušci, klub i město stojíme na prahu rozhodnutí, jak bude vypadat budoucnost nejpopulárnějšího sportu v Prostějově. Dlouhodobě je vedena diskuze o financování nákladného, přesto však populárního a veřejností podporovaného sportu. Pokud sledujete dění okolo našeho klubu, víte, že žádá město o dotaci ve výši 5 milionů korun. Výše této částky vychází z výše podpory ostatních prvoligových klubů. Město Prostějov hospodaří každý rok s přebytkem v řádu desítek milionů, tudíž tato částka pro něj není likvidační," píší Fans of Prostějov na svém webu.

K samotnému pochodu se může připojit samozřejmě každý, komu na osudu stoletého prostějovského hokeje záleží a i samotní ultras nabádají k co nejvyšší účasti. "Podpořme průvodem od zimního stadionu k prostějovské radnici prostějovský hokej. Vezměte své blízké, své přátele, své děti, své rodiče, všechny, kteří mají Prostějov v srdci. Ukažme městu, že hokej je fenomén, že má podporu a dokažme sami sobě, že jsme ještě schopni bojovat za něco, co máme rádi. Máme na dlouhou dobu možná poslední možnost udělat něco pro náš milovný klub,"píšou v oficiálním prohálšení na svých stránkách fop1913.cz.

Jak již bylo zmíněno, fanoušci se sejdou u zimního stadionu a jejich pochod bude směřovat na náměstí T.G. Masaryka, konkrétně k radnici a cíl této události je jediný: opět dokázat a připomenout, že hokej je v Prostějově sportem číslo jedna. Při pohledu na návštěvy na zápasech Jestřábů oproti jiným prostějovským oddílům se o tom asi ani nedá polemizovat. "Tím, že dlouhodobě vládneme v návštěvnosti sportů v našem městě, dáváme jasně najevo, který ze sportů by měl být podporován prioritně. Bohužel se tak neděje a z našich daní, námi volení zastupitelé jednají proti všeobecnému mínění. Je potřeba důrazně ukázat zastupitelům města, že se musí otázkou hokeje zabývat, že musí podniknout kroky k tomu, aby se zvednul dlouhodobě žalostný stav mládeže a nestálá úroveň mužského hokeje. Pojďme všichni společně ukázat, že je pro nás náš klub důležitý, že hokej máme rádi. Že chceme, aby naše děti měly v hokeji budoucnost, abychom mohli prožívat další radostné chvíle na zimním stadionu, na kterém jsme zažívali euforie i zklamání. Pojďme společně podpořit prostějovský hokej. Ne kvůli představitelům klubu, ale kvůli nám, fanouškům, kteří si zaslouží prvoligový hokej," nabádají v prohlášení.

Po věrné podpoře i přes bídné umístění v tabulce v průběhu celé sezóny se tak jedná o další důkaz věrnosti prostějovských fanoušků, kteří patří k ligové špičce. Zda-li se tato jejich akce nemine účinkem, může být jasno již den po jejím proběhnutí, tedy v úterý 28.dubna po skončení zasedání rady města. 

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář