Hra PLAMEN 2012 prověřila mladé hasiče

Hra PLAMEN 2012 prověřila mladé hasiče
ilustrační foto

O první říjnové sobotě se to v Malém Hradisku jen hemžilo hasičskými mundúry. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska zde pořádalo tradiční závody pro děti a dorost hry PLAMEN 2012. Desítky hasičských aut zamířily do sportovního areálu, povel střídal povel, spokojenost se mísila se zklamáním. To byl obraz sobotních závodů, které jsou oblíbené i potřebné jako trénink a prověřování znalostí a umu.

Na start se postavilo na padesát tříčlenných hlídek obligátních kategoriích – mladší a starší žáci, dorostenky, dorostenci a smíšená družstva dorostenců. Na crosové trati dlouhé zhruba dva a půl kilometru pro žáky a tři kilometry pro dorostence museli závodníci překonat i výškový rozdíl, takže závod všestrannosti byl skutečně všestranně náročný. To připustil i vedoucí mládežníků v okrese Josef Navrátil. „Trať jsme si pečlivě prověřili, aby byla zajištěna bezpečnost. Okresní sdružení mimo pořadatelskou činnost zajišťuje také rozhodčí a pitný režim pro všechny startující,“ řekl Navrátil. Startující čekalo na trati několik stanovišť, kde plnili úkoly z oblasti hasičské teorie – topografii, zdravovědu, uzlování i další úkoly z požární ochrany. Nechyběla ani střelba ze vzduchovky na terč.

„Myslím, že se závodem se vypořádali jak startující, tak jejich instruktoři velmi dobře. Mládež byla dobře připravená, což mě těší,“ neskrýval spokojenost starosta OS HČMS v Prostějově Jan Brabec.

V kategorii mladší žáci se nejlépe umístila trojice z Protivanova následovaná Laškovem a Vrahovicemi, ve starších žácích vítězství získali Laškov před Brodkem u Konice a Domamyslicemi, v kategorii smíšená družstva dorostenců Bílovice před Hrochovem a Horním Štěpánovem a v kategorii dorostenek pak byla nejlepší děvčata z Pěnčína, Soběsuk a Bukové.

(jap)

 

Poslat nový komentář