Přijďte se podívat na Pannu. S hvězdáři

Přijďte se podívat na Pannu. S hvězdáři
ilustrační foto

V sobotu 30. 4. 2016 se nejen budou pálit čarodějnice, ale bude se mluvit a koukat i na Pannu. Tedy, prostějovská hvězdárna chystá výpravu za jarní Kupou galaxií v Panně. Pokud chcete, vydejte se do Mostkovic.  

Temná obloha plná hvězd se pro moderního člověka stává stále více vzácností. A přitom právě nebe plné hvězd je jedna z nejúžasnějších věcí, které můžeme v životě spatřit. „Pojďte se s námi toulat po jarním hvězdnatém setmělém nebi. Tentokrát se za bezměsíčné noci vydáme za Kupou galaxií v souhvězdí Panny. Pokud budeme mít štěstí na počasí, budeme moci na relativně nevelkém kousku oblohy spatřit množství mlhavých obláčků, z nichž každý je vzdálen mnoho desítek miliónů světelných let a obsahuje miliardy hvězd. Kromě této Kupy si prohlédneme planetu Jupiter i další zajímavé a krásné vesmírné objekty. K pozorování budeme mít k dispozici dalekohled o průměru 40 cm,“ zvou hvězdáři.

Sraz je ve 21:30 hodin u kostela Nanebevzetí P. Marie v Mostkovicích, odkud se společně přesunou na asi 1 km vzdálené pozorovací stanoviště. Účast na akci je zdarma. (red)

Poslat nový komentář