V prostějovských parcích přibyly informační tabule

V prostějovských parcích přibyly informační tabule
Foto MMP

V prvních zářijových dnech byly ve všech čtyřech prostějovských parcích – v Kolářových, Smetanových, Spitznerových a Mládkových sadech – rozmístěny nové informační tabule.

„Tyto tabule by měly posloužit návštěvníkům k určité orientaci v jednotlivých parcích. Jsou zde zároveň uvedena základní data o vzniku parku, jeho historii, a také přibližují osobnost, po níž je park pojmenován. Nechybí ani řada zajímavostí o objektech a významných dřevinách, které se v parcích nacházejí,“ říká 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Vzhledem k tomu, že ne všechny informace se vejdou na jednu informační tabuli, jsou další podrobnosti k parkům uvedeny na webových stránkách, k nimž odkazuje QR kód umístěný na jednotlivých tabulích v dolním rohu.

„Na obsahu a technickém provedení informačních tabulí spolupracovali několik měsíců předseda Komise životního prostředí Libor Marčan spolu s pracovníky Magistrátu města Prostějova, zejména Odboru správy a údržby majetku města a grafičky Odboru školství, kultury a sportu Martiny Váňové. Ráda bych, aby se lidé, třeba i díky těmto informačním tabulím, začali ještě více zajímat o prostředí, v němž žijí a v němž se denně pohybují,“ doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová. (red)

Poslat nový komentář