JOSEFKOL 2016 již dnes!

JOSEFKOL 2016 již dnes!
ilustrační foto

Josefkol 2016 - IX. ročník mezinárodního srazu mistrů řemesla kolářského, kočárnického a mistrů opratí, který v letošním roce proběhne 23. - 24. července, se poprvé posouvá do odpoledních až večerních hodin. Program začíná od 12 hodin a navazuje na slavnostní zahájení o hodinu později. Letošní Josefkol bude věnovaný starým vozům, žebřiňákům, šézám či bedňákům, ale i krásným zrestaurovaným kočárům v zápřahu ušlechtilých koní.

„Mistři kočí své zápřahy předvedou lidem, jak v odpoledním čase, tak ve večerní době za svitu kočárových lamp, loučí a světelných efektů. Nemůžeme zapomenout na děti, pro ně je připravený bohatý program s večerním překvapením,“ uvedl ředitel Muzea historických kočárů Mylord Václav Obr. Můžete se těšit na mistry devatenácti řemesel, přehlídku vozů a košatin, rytířský turnaj, večerní jízdu kočárů za svitu luceren, projížďky v historických kočárech, obrazy z hánacké svajby, soutěže pro děti i dospělé a bohaté občerstvení.

„Po mnohaletých zkušenostech dnešní doby už víme, že jediná možná záchrana řemesel je předávání z generace na generaci. Ukázkou řemesel a zručnou práci mistrů svých oborů na Josefkolu chceme přiblížit mladší generaci kouzlo dávných mistrů, tím je zaujmout a získat pro řemeslo, třeba i jen jako koníček,“ uzavřel Obr.

Muzeum kočárů pořádá IX. ročník mezinárodního srazu mistrů řemesla kolářského, kočárnického, mistrů opratí JOSEFKOL 2016 ve spolupráci s Olomouckým krajem, Vlastivědným muzeem v Olomouci a Zámkem Čechy pod Kosířem v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem. (red)

Poslat nový komentář