Ukradl jednu kabelku. A poškodil tři generace poškozených

Ukradl jednu kabelku. A poškodil tři generace poškozených
ilustrační foto Policie ČR

V úterý v odpoledních hodinách využil dosud nezjištěný pachatel neopatrnosti nakupující v jednom z Prostějovských supermarketů a z nákupního vozíku ji odcizil nestřeženou kabelku.

„S kabelkou žena přišla i o dvoje brýle, osobní doklady, tři vlastní platební karty a finanční hotovost 500 korun. Kromě svých věcí žena však přišla také o platební kartu a osobní doklady matky a platební kartu syna. Celková výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na bezmála 15 tisíc korun. Policisté ženě pomohli zablokovat odcizené platební karty a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že za ty pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Doporučení policistů: Čert a zloděj nikdy nespí. Mnohdy jim dáváme příležitost sami, svou neopatrností a lehkovážným přístupem. A přitom stačí tak málo, abychom se jejich obětí nestali. Stačí si kabelku s cennostmi hlídat a alespoň trochu věnovat pozornost dění kolem sebe. Zloději často využijí příležitosti, které jim dají lidé zabraní do nákupů, nebo třeba v tlačenicích.

„Další otázkou k zamyšlení pak je, zda je nutné u sebe nosit některé věci. Například pět platebních karet, dvě občanky a cestovní pas v jedné kabelce odložené na nákupním košíku?“ dodal Kořínek. (red)

Poslat nový komentář