Eva změnila image! A darovala vlasy

Eva změnila image! A darovala vlasy
Foto ber
Další fotky: 
Eva změnila image! A darovala vlasy
Eva změnila image! A darovala vlasy
Eva změnila image! A darovala vlasy
Eva změnila image! A darovala vlasy

Ke kadeřnici Renatě Martínkové Vávrové dorazila Eva Siková se žádostí o velkou vlasovou proměnu. S hustými tmavými kadeřemi už měla své plány. „Ustřižené vlasy daruji na Nadační fond Daruj vlasy, který zajišťuje paruky pacientům, kteří z důvodu nemoci nebo vlivem léčby o své vlasy přišli,“ sdělila PvNovinkám.

K činu Evu inspirovali lidé v jejím okolí, kteří už touto formou pomohli. „Já se teď třeba stanu inspiraci pro další dárkyně. Je to ta nejmenší věc, kterou můžeme pomoci, nám zdravým vlasy dorostou. Nikdy nevíme, co může v životě potkat nás,“ vysvětlila pohnutky svého činu.

S proměnou je navíc velmi spokojena. „Cítím se skvěle, ohlasy z okolí jsou pozitivní, jen mé dvě dcery byly z proměny poněkud rozhozeny, nejprve mě skoro nepoznaly. Účes je moderní a lehký na úpravu. Jako vždy jsem odcházela ze salónu paní Renatky stoprocentně spokojená,“ dodala.

Pomoci touto formou můžete i vy. Nadační fond Daruj vlasy byl založen za účelem poskytnutí podpory v těžkých životních situacích pacientům, u nichž vlivem těžkého onemocnění a vedlejších účinků léčby došlo ke ztrátě vlasů. Primárně je pomoc zaměřena především na onkologické pacienty procházející chemoterapií, neboť právě během této léčby pacienti přichází o vlasy. Samotná onkologická léčba je velmi nákladná, a tak pro mnohé pacienty není myslitelné vkládat další finance do svého vzhledu, tedy do nákupu paruky. Většina pacientů tak musí přetrpět toto období bez paruky nebo v šátku a sledovat soucitné pohledy lidí na ulici. Lidé, kteří ale bojují se zákeřnou chorobou nestojí o soucit, chtějí jen dál žít svůj život stejně naplno jako předtím, než jim byla diagnostikována zhoubná rakovina. A právě proto vznikl nadační fond Daruj vlasy.

"Naše podpora se zaměřuje na pomoc pacientům, jenž přišli o vlasy a to tak, že jim chceme pomoci získat paruku na míru zcela zdarma.  Alespoň tímto gestem jim společně můžeme podat pomocnou ruku v jejich těžké životní situaci. Pojďte do toho s námi!,“ vzkazuje fond.

Bližší informace naleznete na darujvlasy.cz. (ber)

Poslat nový komentář