Recidivista z Prostějovska ukradl v Třebíči karavan. Bydlel v něm

Recidivista z Prostějovska ukradl v Třebíči karavan. Bydlel v něm
Foto Policie ČR

Třebíčští kriminalisté objasnili případ krádeže karavanu, ke kterému došlo vloni na podzim v Třebíči. Ze spáchání trestného činu je obviněn muž z Prostějovska. Policisté vypátrali i odcizený karavan, který muž odtáhl do Jihomoravského kraje a v rámci svého bydlení jej značně znehodnotil. Obviněnému muži hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Podezřelého muže dopadli policisté minulý týden v Třebíči. Muž skončil v cele a policejní komisař mu na základě shromážděných důkazů sdělil podezření z trestného činu. „Jednatřicetiletý muž je obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán.  Za majetkovou trestnou činnost byl naposledy odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si odpykal vloni v létě. S příchodem chladného počasí se ale asi na podzim rozhodl vyřešit problém s bydlením krádeží přívěsného dvounápravového karavanu. Muž je obviněný z toho, že přijel v září v časných ranních hodinách s osobním vozidlem do Třebíče, karavan v hodnotě přibližně 160 tisíc korun stojící na parkovišti zapřáhl a odvezl. Následně s ním parkoval v různých lokalitách, přejížděl na jiná místa a karavan využíval k bydlení. Následně zakotvil v obci na Hodonínsku, kde karavan stál zakrytý plachtou na pozemku u domu.

Na základě prověřování se kriminalistům ale podařilo karavan vypátrat a zajistit. Obviněný muž dlouhodobým neohleduplným užíváním poškodil jak jeho vnitřní, tak vnější součásti. Kromě nepořádku muž prováděl zásahy do konstrukce a výrazné poškození si vyžádala i jeho snaha zvýšit v karavanu teplotu. Karavan si převzal zpět jeho majitel.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Muž je stíhán na svobodě," doplnila třebíčská policejní mluvčí Jana Kroutilová. (red)

Poslat nový komentář