Kino je novou organizací. Hledá se nový ředitel!

Kino je novou organizací. Hledá se nový ředitel!
ilustrační foto MMP

Od 1. ledna 2017 se prostějovské kino Metro70 stane samostatnou příspěvkovou organizací. Na zářijovém jednání zastupitelstva o tom po dlouhé diskuzi rozhodli zastupitelé. Výběrové řízení na nový post ředitele či ředitelky bylo vypsáno.

Největší bitva byla svedena o to, co bude hlavní činností nové organizace. Kinematografie samotná se řadě z nich jevila málo a žádala o rozšíření. Už dnes je ale jasné, že město bude na její provoz přispívat. „V rozpočtu města na rok 2017 bude zařazena částka 1,5 milionu korun, která je ale určena jen na promítání. Je jasné, že nebude stačit, stejně jako nebudou stačit ani další příjmy. Takže vedoucí organizace bud časem radu města žádat o další finanční prostředky,“ uvedla náměstkyně Ivana Hemerková s tím, že organizace tohoto typu jsou vždy ztrátové a město je dotuje.

O tom, kdo novou příspěvkovou organizaci povede, rozhodnuto není.  „Výběrové řízení na ředitele/ku bude vypsáno,“ sdělila tehdy redakci mluvčí Magistrátu Jana Gáborová. Vypsáno už je, přihlásit se do něj zájemci mohou do 14. října. Bližší informace na http://www.prostejov.eu/cs/aktuality-archiv/hledame-reditele-reditelku-pro-kino-metro-70.html. (ber)

Poslat nový komentář