Opilec šel chránit obecní úřad. S kladivem v ruce

Opilec šel chránit obecní úřad. S kladivem v ruce
foto Policie ČR

V neděli před půlnocí příslušníci policie na lince tísňového volání přijali oznámení o tom, že v centru obce na Konicku má někdo bušit kladivem do lešení. Vyslaná hlídka konických policistů na místě zastihla tři muže, přičemž jeden z nich v rukou držel kladivo.

Při následném podání vysvětlení policisté zjistili, že dva muži ve věku 21 a 22 let po návštěvě místního pohostinství ještě nechtěli jít domů, a proto se zastavili u obecního úřadu, kde si povídali. Po dvaadvacáté hodině k nim přišel sedmatřicetiletý muž, který je měl z místa vykazovat, protože tam prý nemají co dělat. Po chvíli měl odejít, ale asi za půl hodiny se vrátil s kladivem v ruce. Opět je měl z místa vykazovat a hrozit jim, že jim kladivem rozbije hlavu. Pro zdůraznění svého požadavku kladivem také několikrát udeřil do lešení a zdi obchodu.

Muž s kladivem verzi mladíků potvrdil, jen s tím rozdílem, že popřel hrozby napadení kladivem. Jako vysvětlení svého jednání pak uvedl, že mladíky nezná a měl obavu, že by se mohlo jednat o zloděje, kteří chtějí vykrást obecní úřad nebo prodejnu a kladivo si vzal na svoji případnou obranu.

"Provedenými dechovými zkouškami policisté u mladších aktérů incidentu změřili hodnoty 1,92 a 1,52 ‰ alkoholu v dechu. U muže s kladivem hodnotu 2,28 ‰," doplnil informaci policjní mluvčí František Kořínek.

Muž s kladivem je pro své jednání podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. K dořešení bude věc postoupena příslušnému správnímu orgánu. (red)

Poslat nový komentář