Klub vojenské historie Dukla zve na Kolonu vítězství!

Klub vojenské historie Dukla zve na Kolonu vítězství!
ilustrační foto plakát

U příležitosti 72. výročí ukončení 2. světové války se i letos částí prostějovského okresu prožene kolona vítězství. Postará se o to Klub vojenské historie Dukla. Akce se bude konat od pátku 5. do neděle 7. května.

Po celé tři dny bude v Dobrochově postaven dobový tábor s polní kuchyní. V pátek ve 20 hodin se v kulturním domě uskuteční přednáška Jaromíra Vykoukala Nejchlpovatější chlapi aneb Historie Československých lodních sil, v sobotu od 19,30 hodin přednese Zdeněk Bezrouk příspěvek na téma Poslední boje pod Prostějově. 

Cílem historické kolony je připomínka tvrdých bojů, které se v regionu odehrávaly jen pár dní před koncem války. Projede tak šestnácti obcemi, kde uctí památku obětí bojů.

Kolona, čítající několik desítek vojenských strojů a vojáků v dobových uniformách, odstartuje v pátek v Želči a projede Brodek u Prostějova, Dobrohov a Kelčice. V sobotu bude pokračovat do Vřesovic, Výšovic, Skalky, Pivína, Dobromilic, Hradčan a  Kobeřic. V neděli zamíří do Dubu na Moravě, Klopotovic, Ivaně, Klenovic na Hané a Tovačova. (ber)

Komentáře

Co tak opravit ty překlepy?

Poslat nový komentář