Knihobudky fungují již pátým rokem

Knihobudky fungují již pátým rokem
ilustrační foto ber

Šestého října 2016 v 15 hodin byla slavnostně uvedena do provozu první prostějovská Knihobudka v Kolářových sadech. Od té doby přibyly další dvě, v Husově náměstí a v areálu Aquaparku. Z knihobudky si kdykoliv můžete zdarma zapůjčit jakoukoliv knihu, vrátit ji, či místo ní vložit ty, které již doma nepotřebujete. 

Jak si za uplynulé roky vedla, se redakce zeptala předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milady Sokolové, jejíž zásluhou byl nápad realizován. "Od začátku spolupracuji s městskou knihovnou, pěknou řádku knížek mi na doplňování věnovali samotní milovníci četby. Fungování knihobudky je docela dobré, bohužel jsme se několikrát setkali s vandalismem. Řada lidí také zapomíná, že knihu buď má po přečtení vrátit, nebo ji nahradit druhou,“ uvedla Milada Sokolová.  

„Osobně jsem vášnivá čtenářka, mám rozsáhlou knihovnu, spoustu knih jsem zdědila a tak se o ně dělím s knihobudkami. Upřímně řečeno, deset jich věnuji a zas si dvě tři odnesu domů," smála se paní Hana, kterou jsme u doplňování v Kolářových sadech zastihli.

Informace o knihobudkách můžete sledovat na FB skupině https://www.facebook.com/groups/1855283611366128/ . (ber)

 

Poslat nový komentář