Prostějovské náměstí zaberou nablýskaní krasavci veteráni

Milovníci automobilové historie mohou obdivovat i veteránské rarity.
Milovníci automobilové historie mohou obdivovat i veteránské rarity.

Stejně jako každý rok, i letos vyvezou pyšní majitelé veteránů své vozy na promenádu  před prostějovskou radnici. 

Festival zachovalých veteránů jako jsou aerovky, pragovky, tatrovky, wikovky, škodovky a také kožené tříkolky značky Velorex, čézety, jawy i zástupci mnoha světových značek historických aut a motocyklů potěší pamětníky stejně jako příznivce motoristického sportu. Tradiční prezentaci motorismu v Prostějově uspořádal jako 17. ročník Hanácký auto-moto veterán klub.

Nablýskaná historická vozidla se sjedou na náměstí T. G. Masaryka v neděli 20. května, sjíždět se začnou už kolem 8 hodiny ranní. K vidění budou vozidla od těch nejstarších až po rok výroby 1970. V 11 hodin pak nablýskaní kabrňáci vyjedou na vzpomínkovou jízdu ulicemi města, letos po zcela nové trase. Z náměstí vyjede kolona po Vápenici směrem na ulici Újezd až k rondelu u Petrského kostela, pak se bude vracet Olomouckou ulicí až ke kruhovému objezdu k Tescu. Odsud zamíří zpět a Martinákovu a Kosteleckou ulicí budou pokračovat k zimnímu stadionu a dál severní obslužnou, částí sídliště Svobody k rondelu na Plumlovské ulici a do Domamyslic. Zpátky do centra města se vydají Žitnou, Foerstrovou a Krasickou ulicí, přes jižní obchvat na Okružní, Brněnskou, Palackého a Blahoslavovu ulici zpět před radnici. 

Tato vzpomínková jízda navazuje na Havránkův memoriál, který Hanácký auto-moto veterán klub pořádal v minulých letech. Právě v těchto dnech si příznivci automobilové historie připomínají 85. výročí události, kdy prostějovský závodník Jan Havránek zahynul i s mechanikem při tréninku na mezinárodní závod do vrchu Zbraslav-Jíloviště.    

(jap)

Neděle, Květen 20, 2012 - 11:00

Poslat nový komentář