Kraj finančně podpoří vysokoškoláky

Kraj finančně podpoří vysokoškoláky
ilustrační foto

Absolventi vysokých škol v Olomouckém kraji budou mít od letošního roku možnost čerpat stipendia na další zahraniční studium, podpoří-li je finančně i jejich zaměstnavatel. Záměr, na nějž kraj vyčlenil 500 tisíc korun, představil náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Sekanina:

„Studenti budou moci čerpat po dobu 2 akademických let částku až 7 500 korun měsíčně. Žádosti, jejichž součástí je potvrzení zaměstnavatele o spoluúčasti, přijímáme do 26. října,“ upřesnil.

Cílem projektu je umožnit absolventům bakalářských a magisterských studijních programů studium na zahraniční vysoké škole. Ta by měla poskytovat akreditovaný studijní program, který je přínosem pro inovační procesy kraje v oblasti technického, mezioborového přírodovědně-technologického, biomedicínského nebo aplikovaného ekonomického vzdělávání. Podmínkou je finanční podpora zaměstnavatele se sídlem na území Olomouckého kraje.

Stipendia jsou součástí Regionální inovační strategie Olomouckého kraje v roce 2012 zpracovaného ve spolupráci se zástupci Univerzity Palackého v Olomouci, Moravské vysoké školy Olomouc, Vysoké školy logistiky Přerov, regionálních institucí zabývajících se podnikáním a Statutárním městem Olomouc. Jejím cílem je podpora zvyšování konkurenceschopnosti místní ekonomiky a tvorba kvalitních pracovních míst vytvářením příznivých podmínek pro rozvoj inovačního podnikání a excelentního výzkumu v kraji.

(red)

 

Poslat nový komentář