Nadace pomohla popálenému chlapci z Prostějova

Nadace pomohla popálenému chlapci z Prostějova
ilustrační foto

 

Padesáti tisíci podpořila v minulém týdnu NADACE AGEL třináctiletého Lukáše Hýbla z Prostějova, který má popáleniny na většině těla. Příspěvek umožní Lukášovi odjet na podzimní ozdravný pobyt a usnadní mu každodenní život.

 

 

"Třináctiletý Lukáš Hýbl z Prostějova se podobá ostatním chlapcům svého věku – rád hraje počítačové hry a někdy i zlobí. Bohužel, na rozdíl od ostatních dětí, musí bojovat s těžkými popáleninami na většině těla, které si přivodil před šesti lety a které jej velmi omezují v běžných denních aktivitách," říká tisková mluvčí holdingu Agel Hana Szotkowská s tím, že NADACE AGEL již rok pomáhá nejen handicapovaným občanům, ale také těžce nemocným pacientům, jejichž léčbu často vůbec nehradí zdravotní pojišťovny. 

„Před šesti lety jsem si šel ven hrát s kamarády jako každý jiný den. Našli jsme kanystr, který vypadal jako kovová konev, ale byla v něm hořlavina. Kamarád škrtl sirkou, konev vybuchla a já jsem byl nejblíže,“ vzpomíná Lukáš na den, kdy si způsobil hluboké popáleniny na většině těla. Lékařům se jej však jako zázrakem podařilo zachránit. Lukáše to ale stálo více než rok života na popáleninovém centru Fakultní nemocnice Ostrava a mnoho složitých chirurgických operací, při kterých mu doktoři přišili novou kůži.

Většinu času s Lukášem v nemocnici trávila také jeho maminka Jana Hýblová, která se nyní o syna stará „na plný úvazek“. „Lukáše doprovázím také do školy, unaví se mnohem dříve než ostatní děti, ale velmi se snaží. A někdy dokonce i zlobí stejně jako jiné děti,“ sdělila Lukášova maminka Jana Hýblová. Ta chce příspěvek od nadace využít mimo jiné i na to, aby mohla s Lukášem strávit několik podzimních dnů na ozdravném pobytu v přírodě.

„Lukášovu maminku velmi obdivuji, že dokáže péči o nemocného syna tak výborně a stále s dobrou náladou zvládat. Řada lidí by se nedokázala s tak těžkým osudem vůbec vyrovnat. Doufám, že příspěvek NADACE AGEL Lukášovi zpříjemní a především zkvalitní současný život,“ řekla předsedkyně správní rady NADACE AGEL Iveta Ostruszková.(bat)

 

Poslat nový komentář