Perlička na víně s rajčaty

Perlička na víně s rajčaty
ilustrační foto

Dnes slaví Miroslav Macek, autor našich receptů, narozeniny. Redakce Prostějovských novinek mu tímto gratuluje a přejeme hodně štěstí, zdraví a hodně úspěchů. Děkujeme za skvělé dobroty na naše stoly a doufáme, že nás i nadále bude zásobovat svými skvělými kulinářskými tipy.

Perlička na víně s rajčaty

Perlička, původem z Madagaskaru, patří ve Španělsku k oblíbeným pokrmům kvůli šťavnatosti a lahodné chuti svého masa a následující recept Vám to jen potvrdí.

Rozpis pro čtyři osoby:

1 perlička (cca 1,2 kg)

50 g cibule

2 stroužky česneku

600 g rajčat

350 g červených paprik

2 lžíce olivového oleje

sůl, čerstvě utlučený černý pepř

¼ l suchého bílého vína

snítka tymiánu

4 lístky bazalky

2 bobkové listy

1 malá chilli paprička

citronová kůra

100 g černých oliv

Perličku vně i uvnitř opláchneme, osušíme a rozporcujeme na kusy. Rajčata blanžírujeme, oloupeme, rozkrájíme na kousky a odstraníme semeníky se semeny (lze použít kupovaná konzervovaná krájená rajčata). Papriky prudce opečeme v troubě při 220 stupních Celsia až zpuchýřkovatí. Pak je na chvíli dáme do plastového sáčku, aby se „zapotily“. Jdou pak snadnooloupat. Oloupané je rozkrájíme na kousky a opět zbavíme semeníků a semen.

Na oleji kusy perličky opečeme do zlatova. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a cibuli nakrájenou na kolečka. Zalijeme bílým vínem, přidáme tymián, bazalku, bobkové listy, citronovou kůru a chilli papričku. Nakonec vmícháme kousky rajčat a papriky.

Autor receptu: Miroslav Macek

Poslat nový komentář