Fazolkový salát dle rodinného receptu

Foto: Kuchařka, Miroslav Macek
Foto: Kuchařka, Miroslav Macek

Jde o jednoduchý, rychlý recept, jehož výsledkem je lehký a pikantní salát, který oceníte buď jako předkrm, nebo přílohu k masitému jídlu. Samozřejmě, že velice záleží na kvalitě a hlavně čerstvosti základních surovin, zde hlavně fazolek a olivového oleje.

Rozpis pro dvě osoby:

200 – 250 gramů zelených fazolek

1 menší stroužek česneku

sůl, pepř

1 lžíce olivového oleje

1 lžička citronové šťávy

1 lžička zředěného vinného octa

Fazolky na koncích okrojíme a povaříme ve slané vodě 15 – 18 minut. Česnek nasekáme na co nejjemnější kousky (nelisovat!). Z oleje, citronové šťávy, octa, čerstvě mletého černého pepře a česneku připravíme zálivku, kterou dle potřeby ještě dosolíme, nalijeme na fazolky a lehce vmícháme.

Fazolky podáváme vlažné s bílým pečivem.

Doporučené víno: výraznější bílé víno, kupříkladu sauvignon.

Autor receptu: Miroslav Macek 

Poslat nový komentář