Fazolkový salát dle rodinného receptu
Jde o jednoduchý, rychlý recept, jehož výsledkem je lehký a pikantní salát, který oceníte buď jako předkrm, nebo přílohu k masitému jídlu. Samozřejmě, že velice záleží na kvalitě a hlavně čerstvosti základních surovin, zde hlavně fazolek a olivového oleje.
Rozpis pro dvě osoby:
200 – 250 gramů zelených fazolek
1 menší stroužek česneku
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
1 lžička zředěného vinného octa
Fazolky na koncích okrojíme a povaříme ve slané vodě 15 – 18 minut. Česnek nasekáme na co nejjemnější kousky (nelisovat!). Z oleje, citronové šťávy, octa, čerstvě mletého černého pepře a česneku připravíme zálivku, kterou dle potřeby ještě dosolíme, nalijeme na fazolky a lehce vmícháme.
Fazolky podáváme vlažné s bílým pečivem.
Doporučené víno: výraznější bílé víno, kupříkladu sauvignon.
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář