Jablečný moučník / Sabrosa tarta de manzana
Kateřina není profesionální vyučená kuchařka, má ale na vaření talent. Klasickými recepty se jen řídí a raději vymýšlí svoje vlastní. Možná vám některé recepty nebudou připadat zrovna nejoriginálnější, ale můžete si být jisti, že v žádné kuchařce je nenajdete. Všechny uvedené suroviny jednoduše smíchala podle chuti podle sebe.
Jablečný moučník / Sabrosa tarta de manzana
Doba přípravy: cca 75 min, porce: 8
Suroviny:
* 180 g másla
* 200 g hladké mouky
* 180 g cukru krupice
* 4-5 jablek
* lžička mleté skořice
* ½ prášku do pečiva
* 3 vejce
* lžíce vanilkového cukru
Příprava:
Rozpustíme máslo a necháme jej vychládnout. Jablka nastrouháme na struhadle. V míse rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme vychládlé máslo, vanilkový cukr a jablka. Poté přimícháme skořici. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca hodinu.
Dobrou chuť!
Autorka receptu: Kateřina Francová
Poslat nový komentář