Jablečný moučník / Sabrosa tarta de manzana

Foto: Kateřina Francová, jablečný moučník
Foto: Kateřina Francová, jablečný moučník

Kateřina není profesionální vyučená kuchařka, má ale na vaření talent. Klasickými recepty se jen řídí a raději vymýšlí svoje vlastní. Možná vám některé recepty nebudou připadat zrovna nejoriginálnější, ale můžete si být jisti, že v žádné kuchařce je nenajdete. Všechny uvedené suroviny jednoduše smíchala podle chuti podle sebe.

Jablečný moučník / Sabrosa tarta de manzana

Doba přípravy: cca 75 min, porce: 8

Suroviny:

* 180 g másla

* 200 g hladké mouky

* 180 g cukru krupice

* 4-5 jablek

* lžička mleté skořice

* ½ prášku do pečiva

* 3 vejce

* lžíce vanilkového cukru

Příprava:

Rozpustíme máslo a necháme jej vychládnout. Jablka nastrouháme na struhadle. V míse rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme vychládlé máslo, vanilkový cukr a jablka. Poté přimícháme skořici. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca hodinu.

Dobrou chuť!

Autorka receptu: Kateřina Francová

Poslat nový komentář