Šťavnatá čína z králičího masa s rýží a avokádem / Conejo sabroso al estilo chino con arroz y aguacate

Foto: Kateřina Francová
Foto: Kateřina Francová

Doba přípravy: cca 30 min Počet porcí: 2

Suroviny:* 200 g králičího masa * 1 cibule* 1 červená paprika* 1-2 stroužky česneku* sojová omáčka* worchesterová omáčka* chilli omáčka (nebo tabasco)* lžička nasekané petrželové natě* sůl, pepř* červené víno* solamyl* olivový olej* avokádo* rýže bismati

Příprava:Vykostíme králičí nožky (maso je šťavnatější) a maso nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, lžičku nadrobno nasekané petrželové natě, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worchestrové omáčky, lžičku chilli omáčky (nebo tabasco) a 1-2 lžíce solamylu. Promícháme a necháme uležet hodinku v lednici. Cibuli nakrájíme na měsíčky a orestujeme na pánvi na olivovém oleji až zesklovatí. Podlijeme trochou červeného vína a lžící sojové omáčky. Počkáme, až se tekutina odpaří a přidáme naložené králičí maso. Restujeme tak dlouho, až maso změkne. Přidáme na plátky nakrájenou červenou papriku, podlijeme troškou vína a restujeme ještě 3 minuty. Případně dosolíme.Podáváme s rýží bismati a avokádem.Dobrou chuť!Autorka receptu: Kateřina Francová

Poslat nový komentář