Zákusek z čokoládové zakysané smetany s jahodami a banánem/ Bizcocho de creme fraiche chocolate con platano y fresas

Zákusek z čokoládové zakysané smetany s jahodami a banánem/ Bizcocho de creme fraiche chocolate con platano y fresas
Zákusek z čokoládové zakysané smetany s jahodami a banánem/ Bizcocho de creme fraiche chocolate con platano y fresas
Další fotky: 
Zákusek z čokoládové zakysané smetany s jahodami a banánem/ Bizcocho de creme fraiche chocolate con platano y fresas

Doba přípravy: 10 min + 1 den na zaleženíPočet porcí: 4 – 6

Suroviny:* piškoty* 400 ml creme fraiche (nebo zakysaná smetana)* 4 lžíce Nesquiku* 1 lžíce cukru krupice* 2 střední banány* jahody* čokoláda na vaření

Příprava:Creme fraiche smícháme s Nesquikem a cukrem. Nakrájíme banány a jahody na plátky. Do salátové mísy vložíme igelitový sáček a začneme pokládat jednotlivé vrstvy zákusku. Nejdříve vrstvu piškotů, které rozložíme po celém obvodu budoucího zákusku. Následuje vrstva čokoládového creme fraiche, na ni poklademe banány, opět creme fraiche, další vrstva piškotů, creme fraiche, jahody, creme fraiche a poslední vrstva piškotů. Překryjeme okraji igelitového sáčku a zatížíme pokličkou, nebo talířem, aby se dovnitř nedostal vzduch a pachy. Vložíme na 24 hodin do lednice.Následující den vyndáme z mísy na talíř, odstraníme igelitový sáček a povrch pokryjeme čokoládovou polevou.Dobrou chuť!Autorka receptu: Kateřina Francová

Poslat nový komentář