Chřestový salát s medvědím česnekem a parmazánem
Vydáno: Pá, 06/07/2013 - 20:38
Luxusní salát skvělé chuti určitě zanechá ve Vaší chuťové paměti nesmazatelnou stopu…
Rozpis pro dvě osoby:
6 výhonků bílého chřestu (cca 400 g)
2 vrchovaté lžíce jogurtu
2 vrchovaté lžíce kysané smetany
2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu
10 listů medvědího česneku
Sůl, zelený pepř
1 lžička citronové šťávy
1 ančovička
Oloupaný chřest povaříme 15 minut v lehce osolené vodě s plátkem citronu. Po okapání nakrájíme na špalíčky.
Jogurt, kysanou smetanu, parmazán, citronovou šťávu, najemno nasekaný medvědí česnek, utřenou ančovičku, sůl a zelený pepř smícháme dohromady a směsí přelijeme směsí špalíčky chřestu.
Podáváme vlažné s čerstvou bagetkou.
Doporučené víno: dokonale vychlazené mladé veltlínské zelené vrcholné kvality.
Poslat nový komentář