Chřestový salát s medvědím česnekem a parmazánem

Chřestový salát s medvědím česnekem a parmazánem
foto Mirek Macek

Luxusní salát skvělé chuti určitě zanechá ve Vaší chuťové paměti nesmazatelnou stopu… 

Rozpis pro dvě osoby:

6 výhonků bílého chřestu (cca 400 g)

2 vrchovaté lžíce jogurtu

2 vrchovaté lžíce kysané smetany

2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu

10 listů medvědího česneku

Sůl, zelený pepř

1 lžička citronové šťávy

1 ančovička

 

Oloupaný chřest  povaříme 15 minut v lehce osolené vodě s plátkem citronu. Po okapání nakrájíme na špalíčky.

Jogurt, kysanou smetanu, parmazán, citronovou šťávu, najemno nasekaný medvědí česnek, utřenou ančovičku, sůl a zelený pepř smícháme dohromady a směsí přelijeme směsí  špalíčky chřestu.

Podáváme vlažné s čerstvou bagetkou.

 

Doporučené víno: dokonale vychlazené mladé veltlínské zelené vrcholné kvality.

Poslat nový komentář