Aktualizováno: Pozor na levné služby některých Vietnamců!

Aktualizováno: Pozor na levné služby některých Vietnamců!
ilustrační foto

 

„Nejsme tak bohatí, abychom si kupovali laciné věci,“ říkávala moje babička. Zapomněla jsem na to. Chtěla jsem mít hezké ruce a šla jsem k Vietnamcům na modeláž nehtů. Měli o polovinu nižší ceny. A teď možná o nehty přijdu.“

Tolik krátce z dopisu naší čtenářky.

 

„Kvalita mých nehtů nebyla nikdy nic moc. V dobách mé aktivní pracovní činosti jsem chodila na nehtovou modeláž k paní Radičové celých osm let a nikdy jsem neměla sebemenší problém,“ píše naše čtenářka paní Alice. Po odchodu do důchodu se jí zastesklo po hezkých a upravených nehtech, jenže dát 500 korun každý měsíc se jí zdálo moc. A tak se zhlédla v nabídce Salonu Roxy na Žižkově náměstí, kde deklarovali padesátiprocentní slevu. Nechávala si dělat nejlevnější francouzskou manikúru a rok a půl byla nadmíru spokojená. Jenže...

„Před pár měsíci se jeden z nehtů začal tvářit jinak, než se od něj očekávalo, ploška nehtu přestala být přirozeně růžová, barva byla spíš šedivo-žlutá, a tak jsem na to upozornila personál salonu. Vzhledem k tomu, že byl vietnamské národnosti, nedomluvila jsem se...

Během dvou měsíců se mi ty ošklivě šedivé fleky rozšířily z prsteníku na další prsty. To by nebylo to nejhorší – s hrůzou jsem zjistila, že u prsteníků se mi nehty odchlíply od prstů a v podstatě drží jen v nehtovém lůžku. V polovině června jsem v salonu byla naposled a upozornila na to personál. To jsem si pořád neuvědomovala dosah průšvihu, myslela jsem, že když pořádně odfrézují akrylát, bude vše v pořádku. Jenže jsem se zmýlila...Uvolněných nehtů najednou bylo víc a další k tomu neměly daleko... A tak jsem zhruba týden po poslední návštěvě salonu Roxy šla jejich práci reklamovat a zjistila jsem, že salon je zavřený a vyklizený...

Bylo mi jasné, že akryl z nehtů musím dostat dolů. V jiném kosmetickém salonu na náměstí se zděsili a řekli, že napřed musím na kožní. Chtěli být kryti, kdyby mi uvolněné nehty strhli úplně. Nakonec mi kamarádka domluvila svou známou nehtařku. Jdu k ní dnes večer... A bojím se... Jestli přijdu o nehty na rukou, co budu dělat?“

Zajímali jsme se o chod Salonu Roxy a zjistili jsme, že žádná ze zákaznic nemá doklad o provedené práci. V salonu sice vystavovali slevovou průkazku, ale účet nikoli. Co na to finanční úřad?

Ještě ten večer nám paní Alice dala vědět - kromě obou ukazováků má na všech prstech zcela zničené nehtové ploténky.  "Prosím, poděkujte za mě Janě Vičarové ze salonu Charizma. Byla neskutečně milá, trpělivě a ohleduplně mi odstranila akrylát z nehtů, dala léčivou vodičku a také doporučila  návštěvu lékaře, protože mykóza je v takovém stavu, že potřebuje odbornou léčbu. Nehty jsou jak papírové, žluto-hnědě a šedě flekaté, prsty citlivé a ruce vypadají příšerně. Ať si všechny čtenářky dobře rozmyslí, komu svěří péči o své nehty, ať nedopadnou, jako já," napsala nám paní Alice.

(ok)

 

Komentáře

tento článek mi přijde rasistický

 

V dnešní době je už skoro vše vyráběné vietnamci...od levného prodeje na stáncích přes značkové v kamených obchodech až po elektroniku..takže i všechny gely a akryly atd jsou od vietnamců..jen asi záleží přímo na modeláži jak to kdo dělá a ne kdo to dělá. Nemám tedy stím zkušenost ale paní to neměla nechat zajít tak daleko..jen můj názor :)

 

Divím se, že ještě někdo akryl dělá. Doba přeje přírodním nehtům. Dělám shellac už přes rok a zákaznice jsou spokojené. Lak vydrží a přitom si nehty neničíte broušením "přechodu" z umělého tipu na nehtovou ploténku.

Jak to myslíte, co na to finanční úřad? Mám za to, že vystavování dokladů není automatická povinnost u těchto služeb, ale vystavují "na vyžádání". Pokud by na vyžádání nevystavili doklad, dopustili by se porušení zákona.

Je jedno kam a ke komu chodíte je jedno jestli si je děláte doma.Vše je toxické , a ukaždého člověka se to projeví jinak ,Ty co maji štěstí tak se to oběví brzo na kůži a mohou s tím něco dělat.Těm co se to neoběví ,se jim velice dobře vstřebává do vnitřních oránů a napáchá více škody.

Já si gelové nehty dělám sama doma, nejsem vyučená kosmetička ani nemám žádný kurz. Jsem samouk, mám svoji sadu z kosmetické firmy a kromě počáteční investice mě nehty nestojí nic. Vím přesně, co si na nehty aplikuji a nemám strach. K vietnamcům bych nešla ani zadarmo, člověk neví kde výrobky zakupijí a jejich práce se mi osobně nelíbí, kýčovité, odfláknuté, nekvalitní. :-)

 

 

zas tu budou bludy,jak závidíme větnamkám klientelu a záměrně je pomlouváme...ale tady je viditelně plísen pod nehty..to vám opravdu tech ušetřených cca 200,- stojí za ty problémy??? víte kolik stojí léčba plísně a jak dlouho se léčí?

Nechápu, že si vůbec někdo nechá ničit přírodní nehty jakoukoli umělotinou od kohokoli. :)

já chodím k vietnamcům déle jak rok a jsem naprosto spokojená,   nové nehty i s nádherným zdobením max. do 280,- kč, 

Nechápu všechny ženy co si takhle dobrovolně nechají huntovat své nehty jen proto, že jsou vietnamci levnější :D. je spousty salónů vám dnes nabídne taky slevy a odcházíte s nehty za 350kč. Já osobně dělám nehty už 5let. Moje práce je myslím velice precizní. A jen díky tomu, že jsem kosmetička, vím s čím tato pochybná vietnamská studia pracují. Je to snad ve všech odborných časopisech. Jejich materiál je stavební a v japonsku se jim vyrábí různé věci. Lepidlo je samá chemie a o5 podotýkam je to stavební materiál. Takže milé dámy raději si njakou tu kačku připlaťte a bežte na kvalitní gelové nehty nebo akrylové a ne k vietnamcům. I moje teta která bydlí 120km od Prostějova k nim začala docházet, protoze moje návštěva u nich je pouze 2x do roka, takže jí nehty nemohu udělat. Po příjezdu jsem se zděsila když jsem u ní asi na 4 prstech zahlédla divné skvrny a zjistia, že je to plýseň. Takže si to velice dobře promyslete než k nim zase půjdete :)

Poslat nový komentář