I vy můžete mít tvářičku jako filmová hvězda

I vy můžete mít tvářičku jako filmová hvězda
ilustrační foto

 

Botulotoxin A je látka, která se v medicíně úspěšně používá již řadu let - v dermatologii, očním lékařství či neurologii.

 

„V estetické medicíně se botulotoxin používá k vyhlazení mimických vrásek, zejména na čele, u kořene nosu, v okolí očí nebo na horním rtu. Kromě toho je také účinný při odstraňování nadměrného pocení v podpaží, na dlaních či chodidlech,“ řekla pro Pv novinky MUDr. Jiřina Šilhánková, která se zabývá plastickou chirurgií. Nás zajímalo, jak se botulotoxin aplikuje a za jak dlouho se dostaví výsledek.

„Vlastní aplikace se provádí tenkou injekční jehlou. Injekce je téměř bezbolestná, při aplikaci lze výjimečně pocítit lehké pálení.

Efekt nastupuje od třetího dne do dvou týdnů, výsledek není trvalý, obvykle se zákrok opakuje nejdříve po šesti měsících u vrásek a za devět až dvanáct měsíců u pocení. Při opakované aplikaci se efekt prodlužuje,“ přiblížila účinku botulotoxinu doktorka Šilhánková.

Po zákroku pacientům doporučuje zhruba čtyři hodiny nelehat a nepředklánět se. Měli by si také minimálně čtyři dny až týden odpustit návštěvu v kosmetickém salonu, sauny, solária či intenzivní sport. Běžné činnosti však mohou provádět bez omezení.

Zájemci z Prostějova se o účincích botulotoxinu mohou přesvědčit v pondělí 22. července ve Zdravotnickém zařízení MEDICOM´S ve Vrahovicích, kde budou odpoledne od 14 do 18 hodin probíhat ukázky aplikace s odborným výkladem. Mezi jednotlivými ukázkami se určitě najde čas na zodpovězení vašich otázek.

(red)

 

Poslat nový komentář