Každá tvář má svůj stín

Každá tvář má svůj stín
Foto Martin Hanák, ber
Další fotky: 
Každá tvář má svůj stín
Každá tvář má svůj stín
Každá tvář má svůj stín
Každá tvář má svůj stín
Každá tvář má svůj stín
Každá tvář má svůj stín
Každá tvář má svůj stín
Každá tvář má svůj stín

 

Akce, kterou zorganizovala vizážistka Veronika Běhalová, nemá v České republice obdoby. Sedmdesát sedm žen se pod její taktovkou mění v modelky, kterým fotograf Maty Martin Hanák dává stínovou tvář. 

Jak to začalo

„Líčila jsem pár žen, které se šly fotit a bylo to prostě jiné. Musíte najít správné barvy, pleť se nesmí lesknout, musíte použít matné líčení. Tak mě napadlo si dvě, tři vyfotit do alba a protože se znám s Matym, sehnat fotografa nebyl problém. Problém ovšem je obrovský zájem, který mě nesmírně potěšil,“ říká Veronika. Po výzvě na facebooku bylo všech 77 míst obsazeno v průběhu několika hodin a dodnes dámy škemrají, jestli by nebylo místečko. „Věkové rozmezí modelek je od 17 do zhruba 50 let,“ dodává Veronika, které na omračující proměnu tváře každé ženy stačí jen pár minut.

Stíny dělá modelčina tvář

Pro Matyho je fotografování koníčkem, kterému se věnuje zhruba dva roky. „Mám rád stín, akt a detail, a tak jsem vlastně spojil příjemné s užitečným. Chci se zdokonalit v portrétech a proto jsem k nim přidal stín a detail,“ vysvětluje Maty a dodává, že fotografů, kteří se stínové fotce věnují, je v republice jen pár.

Každou modelku napřed čeká práce podle jeho pokynů. Vznikne z ní pět fotek, kterým Maty dá stíny, což je podle jeho slov práce víc než časově náročná. Jako bonus si ale dámy mohou nechat udělat civilní fotky s nejrůznějšími doplňky, od klobouků po tetování.

„Každá tvář je jiná, a proto nenajdete dvě stejné fotografie. Mladé tváře jsou skoro bez stínů, starší jich mívají moc. Vše je o práci se světlem,“ dodal Maty.

Jeho první modelkou byla Lucka Hanáková, která Matymu sekunduje co by asistentka. Právě její fotografie, které se víc než vydařily, Matyho pohnuly ke spolupráci na Veroničině projektu. 

Rozdáváme úsměvy a potěšení

Marika z Vícova byla jednou z vyvolených, kterou PvNovinky ve studiu zastihly. „Moc se mi to líbí, musím říct, že jsem víc než spokojená. Jak to dopadlo u jiných, vím z facebooku, spoustu holek znám a fotky jsou perfektní, některé jsem měla problém vůbec poznat,“ smála se.

„Tak je to tady vždycky, ať je objednaných šest nebo dvacet žen. Baví nás to, baví to klientky a to všechno zaručuje dobrý výsledek. A jak vidíte, rozdáváme i úsměvy a potěšení,“ dodala Veronika Běhalová.  

Jak vyplynulo z rozhovoru, možná se s fotografiemi všech modelek setkáte v příštím roce na samostatné výstavě. Maty Hanák už má jednu za sebou a tak by mohl díla z tohoto projektu prezentovat i širší veřejnosti. K 77 portrétovaným ženám ale přibude ještě jedna tvář, patřící Veronice Běhalové. Budeme se těšit, opravdu je nač se dívat. 

Komentáře

Vašimi myšlenkovými pochody by se měli zabývat odborníci :-D Když napíšu, že akce to byla výborná, s fotkou to nijak nesouvisí. Naopak bych byla uražená, kdyby se tu (třeba i bez mého souhlasu) objevila.Nemám potřebu se takto prezentovat.

Článek je sepsaný primitivně, s chybami, překlepy a často se opakujícími slovy.To by se profesionálům, kteří se psaním živí, stát nemělo :-)

Copak, někdo je uražen, že zde nemá foto? :D

Panebože, text vypadá, že ho psal prvňák :-( Škoda, akce to totiž byla výborná!

Poslat nový komentář