Dvě rodiny zažijí Putování adventem zdarma

Dvě rodiny zažijí Putování adventem zdarma
ilustrační foto

Na plumlovském zámku pro vás nadšenci připravili Putování adventem. Seznámí vás s tradicemi a pověrami pro typicky české Vánoce. Na zámek do Plumlova vás pořadetelé zvou ve dnech 13. až 15. prosince.

Podle organizátora Jiřího Trundy se autorky scénáře inspirovaly knihou Dagmar Šottnerové „Lidové tradice - původ lidových tradic, zvyky, pověry, pranostiky, říkadla“ a dílem „Zima“ ze známé řady „Český rok v pohádkách, písních, hrách a tancích“. Chtěly také najít něco neobvyklého, a tak zrekonstruovaly příběhy světců - svatého Martina a svaté Barbory a Lucie. Jejich svátky se v této době slaví a lidé už ani neví, proč...

Prohlídky zámku jsou netradiční, návštěvníci se mohou těšit na zpracování Erbenovy balady „ Štědrý večer“ a na nádvoří budou ukázky tradičních rukodělných technik. „Chceme lidem připomenout, že Vánoce jsou svátky klidu a míru. Chceme, aby se při návštěvě zámku uvolnili, na chvíli zapomněli na své starosti, odpočinuli si od předvánočního shonu, zazpívali si koledy a nasáli kouzelnou atmosféru adventu,“ přidal pozvání Jiří Trunda.

Putování adventem se uskuteční v pátek 13. prosince v době od 18 do 21 hodin, 14. a 15. prosince pak od 16 do 21 hodin. Rodinné vstupné v naší soutěži získaly Lenka Vysloužilová z Krumsína a Michaela Grešová z Prostějova. Výhra pro ně znamená dvě vstupenky pro dospělé a dvě pro děti. Vyzvednout si je mohou kterýkoliv den „putování“, tedy v pátek, v sobotu nebo v neděli u pokladny zámku v Plumlově. (red)

Poslat nový komentář