Prioritní je, aby byl ve městě pořádek, seznamuje s plány Jan Nagy

Prioritní je, aby byl ve městě pořádek, seznamuje s plány Jan Nagy
ilustrační foto Tereza S.

 

Rok 2014 už ukrojil nějaké to sousto ze svého času v našich životech a tak jsme se známých prostějovských osobností z nejrůznějších oborů zeptali, co plánují letos vykonat a stihnout. Jejich odpovědi jsou velmi zajímavé. Dnes přinášíme odpovědi dalších tří oslovených.

Jan Nagy, ředitel Městské policie Prostějov

V novém roce připravujeme nějaká opatření v rámci zvýšení bezpečnosti v ulicích města. Prioritní pro mne je, aby byl ve městě pořádek a lidé se nebáli ve 2 hodiny v noci chodit po ulicích a měli kolem sebe pěkné, nepoškozené prostředí. V současné době zpracovávám zprávu o činnosti MP za rok 2013, takže se veřejnost o tom, co a jak děláme, dozví v nejbližší době mimo jiné i ve formě statistik.

Tereza Skoupilová, fotografka a výtvarnice

Rok 2014 zahajuji svou jubilejní 10. výstavou - jde opět o veselé obrázky zvířátek malované akvarelovými pastelkami, která je nyní v konickém zámku. Poslední dobou se intenzivněji věnuji malování na zeď, jde především o malování v dětských pokojíčcích, ale přišla mi i nabídka vymalovat interiér jedné "kulečníkárny" . Můj obrázek je rovněž k vidění nad vchodem Zverimexu v Mlýnské ulici. Jinak se ve volném čase pořád snažím fotit, nebráním se nějaké minivýstavě, ale spíš bych se chtěla prezentovat malováním, protože mám pocit, že fotografií je v současné digitálně době všude přesyceno, zatímco dětských veselých obrázků moc nepotkávám. No a nakonec - možná se mi objevila nabídka na ilustrování jedné dětské e-učebnice pro školy.

Jozef Novák, ředitel ÚO HZS Prostějov

Pro letošní rok je naplánováno hodně akcí jak na úseku prevence tak i represe. Nejatraktivnější bude určitě tradiční den se složkami IZS, který se uskuteční v květnu. Budeme školit preventisty z obcí,  pokračovat na školách v besedách na téma požární ochrany.  V červnu bude zpřístupněna prohlídka požárních stanic v rámci akce „Pátek 13.“. Pro příslušníky jednotek dobrovolných hasičů obcí jsou naplánovány odborné přípravy z oblasti první pomoci, vyprošťování z havarovaných vozidel, použití dýchací techniky, výcvik ve flashover kontejneru a dále příprava velitelů a strojníků. Rovněž proběhne odborná příprava starostů obcí zaměřena na řešení krizových situací. Cvičení všech složek IZS je naplánováno na říjen 2014 a je tematicky zaměřeno na hrozbu použití tzv. „špinavé bomby“.

Příslušníci HZS Prostějov se zúčastní v letošním roce soutěže ve vyprošťování z havarovaných vozidel a krajské soutěže v požárním sportu.

Co chybí zatím ve speciálním vybavení? Máme zájem o pořízení stabilizačních souprav na zásah u staticky narušených a zřícených staveb.

Pro letošní rok bych si přál, aby se našly finanční prostředky na zahájení výstavby nové požární stanice v Konici a samozřejmě co nejméně mimořádných událostí typu požáru velkého rozsahu, těžkých dopravních nehod či povodní. (red)

Komentáře

Pane řediteli Nagy,

smekám před Vaším předsevzetím, že město Prostějov bude bezpečné.... Můžete mě prosím sdělit, kam odstěhujete tu černou sebranku? Tomu místu se potom budu skutečně vyhýbat....Děkuji.

Poslat nový komentář