Dnešní recept kuchaře Jakuba voní jarem

Dnešní recept kuchaře Jakuba voní jarem
ilustrační foto

Připravil pro nás roládu z krůtích príček s čerstvým špenátem a ricottou.

Na 4 porce budeme potřebovat:

600 gramů krůtích prsou, 200 gramů čerstvého špenátu, 150 gramů ricotty, 4 stroužky česneku, 6 větších plátků anglické slaniny, půl decilitru olivového oleje, 1 decilitr smetany (podle Jakuba je lepší používat na šťávy a omáčky 33% smetanu, lépe "krémuje"), 20 gramů másla, půl decilitru kuřecího vývaru a hovězí bránici (dnes bez problémů dostanete ve většině řeznictví).

Krůtí prsa opatrně nařežeme, ideální je, pokud budeme mít jedem větší a tenčí plát. Na prkénko si natáhneme fresh fólii (potravinářská fólie), na ni položíme plát masa, přikryjeme další fresh fólií a opatrně rozklepeme, abychom maso nepotrhali. Horní fólii pak odstraníme, plát posolíme a opepříme, poklademe plátky slaniny.

Z lístků čerstvého špenátu (nepoužívat baby špenát!) odstřihneme stonky, větší lístky překrojíme na polovinu. V rendlíku zavaříme osolenou vodu a lístky špenátu v ní necháme dvě minuty spařit, pak je vychladíme a dáme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek a ricottu. Promícháme a naneseme na plát masa. Kraje přehneme a plát srolujeme. Při tom si můžeme vypomoci spodní fresh fólií. Nachystáme si bránici - nejlepší je namočit ji do vlažné vody a opatrně promáchat, vymačkat vodu, rozprostřít a opatrně do dí roládu zarolovat.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a roládu ze všech stran opečeme. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby, pečeme asi 20 minut na 160 °C. Pět minut před koncem pečení roládu poklademe plátky másla.

Po dopečení opatrně vyjmeme, do šťávy dáme vývar a smetanu, provaříme a propasírujeme. Podáváme s vařenými mačkanými brambory s jarní cibulkou.

Dobrou chuť.

Poslat nový komentář