Restaurant Day už v sobotu!

Restaurant Day už v sobotu!
ilustrační foto

Celosvětová akce Restaurant Day neboli Staňte se na den kavárníkem či restauratérem se mílovými kroky. Pořadatelé, jimiž jsou Okrašlovací spolek Prostějov, účastnice kurzu Okresní hospodářské komory „Od kočárku k podnikání“ a Zdravé město Prostějov, jej připravili na 17. května.

Jak PvNovinky již informovaly, Restaurant Day dává možnost komukoliv z obyvatel Prostějova pochlubit se svým kulinářským uměním. Dějištěm kulinářských hodů amatérských mistrů budou Kolářovy sady.

Mimo originálních pochutin se můžete těšit na bohatý program celého odpoledne. Zahraje country skupina Hloučeláci, vystoupí tanečníci Jany Bálešové, pro děti zahraje Červený kříž pohádku a vystoupí i folklorní soubor Mánes,“ uvedla jedna z duší projektu, Markéta Valentová.

Nápad Restaurant Day, neboli festival dočasných restaurací, vznikl v roce 2011 v Helsinkách a rychle se rozšířil do celého světa. Den amatérských restaurací ale není jenom o jídle, může napomoci utužit například sousedské vztahy. Zapojit se do projektu může každý, kdo si to troufne.

V Česku se letos koná počtvrté a po Praze, Brně, Lednici, Berouně a Děčíně se do něj zapojí i Prostějov. (ber)

Poslat nový komentář