Jak to dělám já: Vepřové v kapustě

Jak to dělám já: Vepřové v kapustě
ilustrační foto
Další fotky: 
Jak to dělám já: Vepřové v kapustě

Před nedávnem jste tu zveřejnili recept kuchaře Jakuba - vepřové v mrkvi. Vyzkoušel jsem a bylo to výborné. Možná se vám bude hodit zase můj recept - vepřové v kapustě. Prý je známější v Čechách, aspoň já jsem recept dostal od příbuzných ze středních Čech. Kdo má rád kapustu, nebude "kél" už nikdy dělat jinak.

Vepřové maso (nejlepší je kýta, případně plecko) nakrájíme na větší kostky. Na oleji do zlatova osmahneme cibuli, pak na ní orestujeme maso, osolíme, opepříme, malinko podlejeme a necháme dusit ve vlastní šťávě do poloměkka. Já ještě přidávám půl kostky hovězího bujonu nebo masoxu. Podle potřeby vždy trošku podlejeme, aby se maso dusilo ve vlastní šťávě, ale nepřipálilo se nám.

 

Nakrájíme kapustu, přidáme k masu, dusíme společně do měkka. Uděláme si trochu záklechtky - rozšlehaná voda se lžící hladké mouky - a zahustíme. Chvíli provaříme a na závěr dochutíme prolisovaným česnekem.

Podáváme s vařeným bramborem.

Dušené maso dodá kapustě fantastickou chuť, u nás toto jídlo milují i děti, které kapustu po zkušenostech ze školních jídelen odmítaly. Snadné, rychlé a výborné. Vyzkoušejte.

Než jsme recept, který nám poslal pan Vlastík, zveřejnili, samozřejmě jsme jej vyuzkoušeli. A souhlasíme s tím, že je to výborné jídlo.

(red)

Komentáře

záklechtka - jste čuně

Poslat nový komentář