Bramborové růže potěší chuť i oko

Bramborové růže potěší chuť i oko
ilustrační foto
Další fotky: 
Bramborové růže potěší chuť i oko
Bramborové růže potěší chuť i oko

Čekáte hosty a marně si lámete hlavu s nějakou nezvyklou dobrotou? Co takhle zkusit jednoduché bramborové růže? Čím tenčí budete mít plátky, tím lépe se růže budou tvarovat a tím křupavější růžičky budou.

Potřebujeme brambory, olej a párátka. Brambory pokrájíme na tenké plátky, můžeme propláchnout studenou vodou a osušit. Postupně na sebe skládáme jednotlivé plátky a nakonec spíchneme párátkem. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Odkládáme na papírové ubrousky, které z nich vysají přebytečný tuk..

Pokud chcete snažší variantu, tady je. Plátky brambor rozložíme přes sebe do řady, zamotáme a vložíme do formy na muffiny. Pečeme na 180 °C do křupava. Takto vytvořené růže budou větší, jsou tudíž vhodné i jako netradiční příloha.

Dobrou chuť. (red)

Poslat nový komentář