Po restauraci kočičí kavárna

Po restauraci kočičí kavárna
ilustrační foto

O víkendu zavítala do Prostějova putovní Pestaurace, která potěšila chovatele psů a jejich čtyřnohé kamarády. Milovníci koček ale nemusí zoufat, v Česku funguje první kočičí kavárna. Bohužel je zatím trochu z ruky, až v Karlových Varech. Další se ale chystají, například v Praze a Brně.

Julie a Anton Ružejnikovi otevřeli Cat´s Café, první kočičí kavárnu v Česku, o letošních prázdninách. Nápad kočičích restaurantů vznikl v Japonsku, dnes jsou jich po celém světě desítky. V Evropě je najdeme třeba v Londýně nebo ve Vídni, kde jsou hitem.

Mezi stolky se prohánějí tři koťátka, která tu mají svůj prostor na hraní, odpočinek i jídlo. Kočičí záchůdky tam ale nenajdete, jsou v zázemí kavárny. Majitelé museli při rozjezdu projektu splnit všechny hygienické předpisy.

Pečlivý byl i výběr koček. Koťata, připomínající ocelota, jsou plemene ocicat, které se vyznačuje bystrostí, hravostí a citlivou povahou. Navíc jsou velmi společenské a mazlivé a mají rády děti.

„Je to zážitek, to se nedá popřít. Kočky nejsou vtěrné, ale pohlazení neodmítnou,“ svěřila se PvNovinkám paní Alice, která bydlí jen kousek od kavárny. Podle jejich slov jsou koťata naučena pravidlům, takže na stole je zcela jíst nenajdete.

Část výtěžku z kavárny jde na pomoc kočičímu útulku v Kraslicích, kde je asi 300 kočiček. V kavárně navíc budou pravidelně pořádat odborné přednášky o kočkách s veterináři.

Kočičí kavárna by měla být podle Ružejnikových časem otevřena i v Praze a Brně. (ber)

 

Poslat nový komentář