Mažoretky Hvězdičky zářily ve Vídni! Zlatě!

Mažoretky Hvězdičky zářily ve Vídni! Zlatě!
ilustrační foto
Další fotky: 
Mažoretky Hvězdičky zářily ve Vídni! Zlatě!
Mažoretky Hvězdičky zářily ve Vídni! Zlatě!
Mažoretky Hvězdičky zářily ve Vídni! Zlatě!
Mažoretky Hvězdičky zářily ve Vídni! Zlatě!

 

První prosincovou sobotu ráno se prostějovské mažoretky vydaly reprezentovat město Prostějov a Českou republiku na mezinárodní soutěž mažoretek do Vídně. Během poměrně teplého odpoledne se Hvězdičky seznámily s několika kouty a významnými místy hlavního města Rakouska. Při krásně osvícených památkách, mezi vánočními ozdobami a velkém množství lidí, si mažoretky vychutnávaly nejen puč v krásném hrníčku, ale i kouzelnou vánoční atmosféru, která pohladila a zahřála na srdci každého, kdo se těchto trhů zúčastní.

Soutěžní a velice náročný den začal brzkým vstáváním a přesunem na místo konání soutěže. International Majorettes Championship – Vienna Christmas open se konal v okrajové části Vídně ve sportovní hale na Liesinger Platz. Soutěž probíhala v přátelské vánoční atmosféře, ve které ale také nechyběla touha po skvělém úspěchu. Konkurence ve Vídni byla obrovská, soutěže se zúčastnily nejlepší mažoretkové týmy z Rakouska, Bosny a Hercegoviny, Chorvatska, Maďarska, Itálie, Polska, Rumunska, Ruska, Srbska, Slovenska, Slovinska a České republiky. Od deváté hodiny ranní se na soutěžní ploše odehrálo 340 soutěžních vystoupeních, což znamenalo 14 hodin plného mažoretkového umu v podání vždy veselých, usměvavých, sympatických, šikovných děvčat, která bojovala o ty nejcennější kovy. V jednáct hodin večer se konečně všechny soutěžící dočkaly vyhlášení výsledků, atmosféra v sále se dala krájet, jak každý byl napnutý, jak vše dopadlo. "Prostějovské mažoretky si vedly velice dobře a v konkurenci nejlepších týmů dvanácti evropských zemí vybojovaly i krásná umístění. V disciplíně s hůlkou, kdy Hvězdičky nastoupily ke svému soutěžnímu vystoupení o čtvrt na jedenáct v noci, si vybojovaly krásné šesté místo, v disciplíně s pompony skončily prostějovské mažoretky čtvrté, tedy těsně pod stupni vítězů. Největší radost byla při vyhlášení další disciplíny, které nesla název Classic majorettes, což je klasická mažoretka v uniformě vystupující na dechovou hudbu, zde si Hvězdičky vybojovaly kov nejcennější, tedy zlatou medaili", popsala průběh soutěže Monika Pechová - vedoucí sboru. Po půlnoci Hvězdičky nasedly do autobusy a vydaly se na cestu domů, kde ve tři hodiny ráno s gratulací čekala většina spokojených a šťastných rodičů.

"Mezinárodní soutěž znamenala pro děvčata velmi mnoho, nejen zážitek z atmosféry v centru krásně vyzdobené Vídně, ale také plno nových zkušení a zážitků z celé soutěže, což pro mažoretkový sport a všeho, co se ho týká, je to nejdůležitější. Nové poznatky, nápady, inspirace a zkušenosti děvčata posunou opět o krůček dál, aby mohly své výkony ještě více zlepšovat a sbírat další skvělá ocenění, díky kterým hrdě reprezentují město Prostějov a celou naši zemi", uvedla Pechová. Po víkendové soutěži zná mažoretková Evropa nejen neskutečný um českých mažoretek, ale také konkrétně i některé české týmy, v našem případě i prostějovské Hvězdičky, jako skupinu, která velmi dobře konkuruje nejlepším skupinám i v jiných zemích.

"Hvězdičky by rády poděkovaly všem fanouškům a všem těm, kteří jim držely po celý víkend pěsti, těm, kteří jim umožňují se takovýchto soutěží účastnit, díky patří hlavně rodičům a přátelům mažoretek. Obrovský dík také patří městu Prostějov, které Hvězdičkám díky finanční podpoře umožnilo se soutěže ve Vídni zúčastnit, bez této pomoci by se mažoretky těžko mohly vydat na tento krásný soutěžní výlet spojen s hrdou reprezentací. Hvězdičky děkují městu i za to, že je už několik let podporuje a že jim věří v krásnou reprezentaci města i celé země", dodala Pechová. (red)

Poslat nový komentář