Prostějovanka zazářila v Paříži během tragického víkendu

Prostějovanka zazářila v Paříži během tragického víkendu
ilustrační foto Český svaz tanečního sportu

Ve stínu tragických událostí v Paříži k nám z francouzské metropole přece jen letí jedna příjemná zpráva. Roman Pecha a Kateřina Srostlíková VYHRÁLI WDSF Youth Open Standard díky získaným bodům se dostali do světové padesátky!

Prostějovanka Kateřina Srostlíková s Romanem Pechou vyhráli sobotní taneční soutěž ve standardních tancích mládeže Saphir Cup v Paříži. V poklidu přistáli na pařížském letišti Charlese de Gaulla v pátek krátce po 18. hodině. Místní dopravou se následně přepravili do hotelu a mimo jiné po 20. hodině projížděli nedaleko ulice Fontaine au Roi, kde v 21:30 zaútočili teroristé na návštěvníky restaurace Casa Nostra.
"O neštěstí v Paříži jsme se dozvěděli zprávami od dcery, že jsou v pořádku, že sledují vysílání BBC a na notebooku také ČT24. I když byl vyhlášen výjimečný stav a zrušeny všechny sportovní soutěže, tak organizátoři soutěž nezrušili. U vstupu do budovy soutěže všichni museli projít osobní prohlídkou včetně prohlídky zavazadel. Jak řekla dcera, i kosmetickou taštičku mi prohlédli", popsal situaci exkluzivně pro Prostějovské novinky otec Kateřiny, Pavel Srostlík.
Soutěže WDSF Open Youth Standard se zúčastnili nejen taneční páry z České republiky a Francie, ale také z Rumunska, Estonska a Německa, kde ve standardních tancích vyhrála právě prostějovská reprezentantka.
"Naštěstí jsme v telefonickém kontaktu a v současné době v neděli večer od 20 hodin jim oběma začíná soutěž v latinsko-amerických tancích. Přespí ještě jeden den v Paříži a v pondělí večer ve 20 hodin odlétají zpět do Vídně, kde je vyzvednu. Strach si dcera podle svých slov nepřipouští, soutěž není úplně v centru Paříže, na ulicích je klid, ale prázdno", dodal Srostlík.

Držíme palce i v dnešní latinské části soutěže a hlavně přejeme bezproblémový a bezpečný návrat domů!

Poslat nový komentář