Důležitá je i výzdoba, šaty i personál, říká svatební koordinátorka

Důležitá je i výzdoba, šaty i personál, říká svatební koordinátorka
Foto archiv Veronika Malíšková

Už víme datum svatby, počet hostů a máme přibližný svatební rozpočet. Rozhodli jste se, kde bude svatba a kdo vás bude oddávat. Také už máme místo, kde bude hostina. Dnes se budeme věnovat právě jí, výzdobě a personálu.

Barva svatby, výzdoba sálu, tabule či auta

Letošním trendem jsou EKO, punkrockové a industriální svatby, ale záleží opravdu na vás, pro co se rozhodnete, věřte svým pocitům a vykašlete se na rady starších a zkušenějších a vše si udělejte, jak to cítíte. Je to vaše svatba a vy na ni budete nejvíce vzpomínat. Hlavně vždy vložte do rozhodování srdce a svou vzájemnou lásku a uvidíte, že budete spokojeni.

o   EKO SVATBY:

Trendem poslední doby jsou takzvané EKO svatby, které nezatěžují planetu zbytečným znečištěním a zároveň mohou reflektovat zdravý životní styl. Svatba probíhá v ryze přírodním prostředí, hlavní roli hraje sláma, bylinky a dřevo. Navíc obřad uspořádaný na louce nebo u rybníka ušetří náklady za pronájmy oddacích místností. Místo tradičních papírových oznámení lze posílat pozvánky jen elektronickou formou, nebo kreativně použít recyklovaný papír. Dalším klíčovým prvkem EKO svateb jsou luční květinová výzdoba, šaty z přírodních materiálů nebo doma uvařená hostina z lokálních surovin, která se může skládat i z výhradně vegetariánských pokrmů. Vynikající tečkou bývá raw svatební dort.

o   PUNKROCKOVÉ SVATBY

Punkrockové nevěsty vymění tradiční romantické šaty za krajku v kombinaci s koženými bundami. Místo lodiček si obují pracovní boty. Jako doplňky zvolí cokoliv s tématikou lebky a nechají vyniknout tetování. Výhodou je, že se s punkrockovým stylem nemusíte moc vymýšlet, je dovoleno v podstatě vše, co je v rozporu s romantikou, princeznovskými svatbami na zámku, či sladkými barvami typu růžové.

o   INDUSTRIÁLNÍ SVATBY

Industriální styl svateb propojuje syrovost obřadů v továrních halách s cihlovými zdmi, železné konstrukce v kombinaci s romantickými světýlky a dřevěnými prvky nebo krásné a výrazné kytice. V barvách převládají jemné tóny šedé, světle růžové, hnědá nebo zelená, které mohou být doplněny kovově zlatou nebo stříbrnou. Nesmějí chybět svítící iniciály novomanželů.

Inspirace: http://www.svatebniveletrh.cz/cz/svatba/svatebni-trendy-2017.html

S výzdobou sálu a tabulí vám ráda pomůžu. Mrkněte na některé mé předchozí  výzdoby: https://www.facebook.com/pg/vasesvatbanaklic/photos/?tab=albums

Personál na hostinu

Důležitý pro váš den je ale i personál, který vás bude obsluhovat. Proto si vždy dopředu zjistěte ve vaší zvolené restauraci, jak to mají s počty a zkušenostmi. Pokud si personál sháníte sami, dbejte na to, aby tam byl opravdu dostatečný počet číšníků, protože zde se nevyplácí šetřit. Představte si situaci, kdy vy jako novomanželé už máte dojedeno, před vámi leží prázdný talíř a tetička na konci stolu ještě ani nedostala jídlo. To by byla opravdu nepříjemná situace.

Svatební šaty a doplňky

Pro výběr svatebních šatů si vezměte s sebou na pomoc kamarádku či maminku, ale vždy vybírejte tak, abyste se v nich právě vy cítila skvěle, až když se nebudete jisté, rádkyně vám pomohou s rozhodováním. Barvám opět vévodí bílá, ale šaty mohou být doplněny detaily jiných barev. Oblíbený je také nádech šatů do světle růžové. Stálicí jsou krajkové a průsvitné materiály, které působí žensky a rafinovaně.

Pro inspiraci se můžete, mrknou do časopisu ELLE: http://www.elle.cz/moda/modni-trendy/nejkrasnejsi-svatebni-saty-pro-pristi-sezonu

A to by pro dnešek zase stačilo, ať nabyté informace trochu vstřebáte, příště se můžete těšit na další služby nezbytné pro dokonalou svatbu. Při jakémkoli dotazu mě klidně kontaktujte, ráda vám poradím, pokud to bude v mých silách.

Vaše koordinátorka Veronika Malíšková http://vasesvatbanaklic.cz/ (red)

 

Poslat nový komentář