Dejte si s PvNovinkami. Křupavé cibulové kroužky bez smažení

Dejte si s PvNovinkami. Křupavé cibulové kroužky bez smažení
ilustrační foto

Není třeba smažení, abyste dosáhli příjemně křupavých cibulových kroužků. S naším receptem je upečete velmi křupavé, s použitím minima tuku a ozvláštněním v podobě máčení v podmáslí. To udělá cibuli uvnitř mnohem jemnější.

Na 4 porce potřebujeme 2 velké žluté cibule, nakrájené na přibližně 1 cm tlustá kolečka, 950 ml podmáslí, 4 bílky, 85 g celozrnné pšeničné mouky, 125 g krupice, 60 g strouhanky, 3/4 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1/2 lžičky mleté papriky, olej ve spreji.

Do mísy vložte kolečka cibule a zalijte je podmáslím. Zakryjte a vložte do lednice aspoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.

Předehřejte troubu na 210 °C. Vyložte dva plechy pečícím papírem. V míse jemně rozšlehejte bílky a dejte bokem. Na plytký talíř nasypte mouku, kukuřičnou krupici, strouhanku a koření. Promíchejte.

Každý kroužek namočte do bílků, poté obalte v moučné směsi a pokládejte na plech.

Nakonec kroužky postříkejte olejem ve spreji. Pečte přibližně 15 minut, poté vyndejte z trouby a otočte kroužky na druhou stranu. Opět postříkejte olejem a pečte dalších 15 minut. Pamatujte, že každá trouba peče jinak, takže čas pečení přizpůsobte zkušenostem s vaší troubou a vašim požadavkům na opečení kroužků.

Hotové kroužky vyndejte z trouby, nechte 10 minut chladnout a podávejte s oblíbeným dipem.

Doba příprava 60 minut. Dobrou chuť! (ber)

Foto: sallysbakingaddiction.com

Poslat nový komentář