Dejte si s PvNovinkami: Houby v pikantním těstíčku
Vydáno: Ne, 09/15/2019 - 16:32
Na přípravu tohoto receptu použijeme mladé, tvrdé kloboučky hříbků, holubinek nebo růžovek. Pokrm podáváme samostatně jako chuťovku k pivu, vínu, nebo jako samostatný pokrm spolu s hranolky, či jinak upravenými brambory a oblíbeným dresinkem, nebo tatarskou omáčkou.
Potřebujeme 500g kloboučků mladých hub, 100g hladké mouky, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku kari, 2dl piva, pepř, sůl, olej na smažení.
V misce rozšleháme celé vejce, pivo, hladkou mouku a koření podle vlastní chuti, osolíme (těstíčko by mělo být hustší). V těstíčku máčíme kloboučky hub, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Doba přípravy 30 minut. Dobrou chuť. (red)
Ilustrační foto: carujeme.cz
Poslat nový komentář