Dejte si s PvNovinkami: Houbové hody aneb bramborové taštičky plněné hříbky

Dejte si s PvNovinkami: Houbové hody aneb bramborové taštičky plněné hříbky
ilustrační foto

Houbařská sezona stále trvá, a tak se před nám otevírají i možnosti kulinářských orgií. K obligátní omáčce, polévce, karbenátkům, guláši či smaženici tentokrát nabízíme recept na bramborové taštičky plněné hříbky podávané s červeným dušeným zelím.

Na 4 porce potřebujeme bramborové těsto. Zpracujeme ho z 0,2 kg vařených brambor, 1 vejce, 0,1kg hrubé mouky a soli. Brambory smícháme s vejcem, moukou a solí. Vytvoříme těsto, které rozválíme a vyrábíme malé taštičky, které plníme směsí z hub. Tu si připravíme z 0,1 kg čerstvých hub, 0,1 kg žampionů, 0,04 kg pórku, 0,1 l smetany, 0,06 kg sýra eidamu, soli, 0,04 kg hladké mouky a 0,1 l oleje. Směsí z hub, poloviny dávky pórku a sýru naplníme taštičky z bramborového těsta, které vaříme ve vroucí osolené vodě zhruba 10 minut. Ze smetany, žampionů a druhé poloviny pórku připravíme omáčku, kterou podáváme s taštičkami.

Červené zelí dušené

Potřebujeme 0,8 kg červeného zelí, 0,06 kg špeku, sůl, kmín, ocet dle chuti, 0,06 l oleje, cukr krupici, 0,07 kg mouky hladké a 0,12 kg cibule.

Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Osolíme, přidáme cukr, kmín, ocet a dusíme doměkka. Na pánvi si osmažíme špek nakrájený na kostičky, cibuli a po chvíli zasypeme moukou. Vyrobíme si jíšku, kterou zahustíme zelí a necháme povařit asi 30 minut.

Dobrou chuť. (red)

Poslat nový komentář