Děti a senioři vytvořili sborník, který bodoval i v Praze

Děti a senioři vytvořili sborník, který bodoval i v Praze
Foto MMPv + ZŠ Dr. Horáka

Děti a senioři vytvořili sborník, který bodoval i v Praze

Náměstkyně primátora Alena Rašková, spolu s vedoucí Odboru sociálních věcí Marcelou Vejmělkovou, 6. 10. 2021 v Centru sociálních služeb Prostějov předávaly ocenění za nový sborník " Příroda kolem nás". Na jeho zpracování se podíleli klienti centra a senioři blízkého okolí. Svoji práci připojily také děti školní družiny Základní školy Dr. Horáka Prostějov.

I když jsme malí, dokážeme pomáhat a udělat radost velkým a zkušeným. V názvu je obsažena základní myšlenka, která vede k poznání reálného života a uvědomování si, že jakákoliv aktivita, psychická, fyzická nebo sociální dává člověku ve stáří pocit smysluplnosti a naplnění. Cílem je pomáhat starším lidem, být otevřený k osudu jiných, chovat se slušně a nebýt lhostejný k těm, kteří pomoc potřebují. Cílem je zapojení seniorů do života a snaha vyplnit společně trávený volný čas.

"Ani v dnešní covidové situaci, kdy jsme všichni na čas museli přerušit osobní návštěvy seniorů, tady na naše milé babičky nezapomněli. Spolupráce zde probíhala i takzvaně na dálku a vznikla krásná práce, jejíž výsledkem je sborník s názvem Příroda kolem nás. Jsem moc ráda, že ti nejmladší s těmi dříve narozenými si takto skvěle rozumí," usmívala se při předávání ocenění náměstkyně primátora Alena Rašková.

 A co bylo důvodem setkání? "Již po několikáté jsme vyhlásili seniorům soutěž, kde každý kdo chtěl soutěžit, mohl poslat svůj příběh na dané téma, fotografie, výrobek nebo obrázek. Posledním tématem se stala Příroda kolem nás. Ze zaslaných prací vznikl krásný sborník. Dalším dětským počinem byly obrázky barev a fantazie na téma Babiččin košík. Sborník, který vznikl se velmi povedl. Získal ocenění i soutěžích Dětský čin roku a Brána k druhým. Díky tomuto snažení mohly děti ze Základní školy Dr. Horáka navštívit naše hlavní město. O tom, jak probíhá spolupráce dětí a seniorů se zajímala i Česká televize a děti se zúčastnily natáčení, kde odpovídaly na různé otázky reportéra pořadu. Ten se bude vysílat 21. prosince letošního roku," vysvětlila Naděžda Kalábová, vychovatelka na ZŠ škole Dr. Horáka. (Zdroj: Naděžda Kalábová, vychovatelka na ZŠ škole Dr. Horáka + MMPv)

Poslat nový komentář