Podpořte Vládíka s nemocným srdíčkem, prosí maminka Lucie

Podpořte Vládíka s nemocným srdíčkem, prosí maminka Lucie
Foto znesnaze21.cz

Podpořte Vládíka s nemocným srdíčkem, prosí maminka Lucie

Lucie Lysáková z Olomouce je samoživitelka, maminka samoživitelka 2 synů. Staršímu jsou 4 roky a mladšímu Vladíkovi jsou 2 roky. Právě mladší syn se bohužel narodil s kombinovanou vrozenou srdeční vadou, která během těhotenství nebyla zjištěna. Zjistil to až doktor z novorozeneckého oddělení v den, kdy nás měli propouštět z porodnice. Poslouchal mu srdíčko a uslyšel šelest a na základě toho zavolal dětského kardiologa, který toto podezření potvrdil.

„Syn byl 4. den po porodu převezen v kritickém stavu do FN Motol v Praze na dětské kardiocentrum, kde byl následující den operován.  Od té doby jezdíme na časté kontroly a operace. Defektů na srdíčku má celkem 5 a v nedávné době mu bohužel selhala i levá komora,“ říká Lucie.

Vladíkovi podle lékařů  nikdy nebude fungovat levá komora, jak by měla. Pokud by tam žádné náznaky funkce nebyly, hrozil by mu nějaký mechanický přístroj, nahrazující levou komoru nebo případně transplantace srdíčka. „Momentálně čekáme na kontrolu ve FN Motol. Protože je Vládík kardiak a my bydlíme v bytě 1+1 v panelovém domě v 8. patře, bude třeba mu pořídit mobilní klimatizaci, protože tam přes léto máme kolem 40 stupňů. Stejně tak syn potřebuje čističku vzduchu a oxymetr. Jsem na rodičovském příspěvku a bohužel si tyto pomůcky dovolit nemohu,“ vysvětluje maminka, která vytvořila sbírku na https://www.znesnaze21.cz/…rce.  Z celkové částky 65 120 korun je již nyní vybráno bezmála 57 tisíc korun.

„Předem mnohokrát děkuji za pomoc,“ dodává Lucie Lysáková. (ber)

Poslat nový komentář