Město bylo v žádostech o dotace úspěšné

Město bylo v žádostech o dotace úspěšné
ilustrační foto atletika Poruba

Město bylo v žádostech o dotace úspěšné

Olomoucký kraj schválil přidělení dotační podpory ze svého rozpočtu pro čtyři žádosti našeho města v celkové výši téměř 1,6 milionu korun.

„Byli jsme úspěšní v žádostech, které jsme na Olomoucký kraj podali. Konkrétně se například jednalo o žádost na akci Dětské dopravní hřiště v Prostějově – pořízení šlapacích kár ve výši 165 tisíc korun, kdy v rámci projektu bude pořízeno celkem 14 kár,“ uvedl primátor František Jura.

Další finance, které město takto získalo, podpoří pořízení, technické zhodnocení a opravu požární techniky a nákup věcného vybavení a zajištění akceschopnosti pro jednotky sboru dobrovolných hasičů města Prostějova Čechovice, Domamyslice, Krasice, Vrahovice a Žešov v celkové výši 143 tisíc korun.

Rada města Prostějova také schválila přijetí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na obnovu vitráží lunet divadelního sálu v Národním domě ve výši 340 tisíc korun. „Dojde k obnově vitráží v osmi lunetových oknech nad lóžemi. Národní dům tak získá další secesní skvosty, které budou moci lidé obdivovat,“ okomentoval další dotační úspěch primátor František Jura a doplnil čtvrtou položku z poskytnutých krajských dotací: „Na realizaci projektu „ZŠ J. Železného – Běžecký tunel“ schválilo Zastupitelstvo Olomouckého kraje poskytnutí dotace v požadované výši, což je rovný jeden milion korun. Sport považujeme za velice důležitý aspekt života. Škola tak bude moci nabídnout další možnost sportovního vyžití.“ (red)

Poslat nový komentář