Příprava výstavby Komunitních domů seniorů je v plném proudu

Příprava výstavby Komunitních domů seniorů je v plném proudu
ilustrační foto
Další fotky: 
Příprava výstavby Komunitních domů seniorů je v plném proudu

Rada města Prostějova rozhodla pokračovat v přípravě dalších stupňů projektové dokumentace pro vybudování Komunitních domů seniorů. Studie týkající se výstavby domů se dotýká lokality v Holandské ulici a byly zpracovány v souladu s územní studií Subcentrum Krasice – východ.

„Oslovili jsme vlastníky pozemků ležících jižně od navržených objektů, protože tito budou účastníky územního řízení a budou výstavbou komunitních domů ovlivněni. Vlastníci prozatím neplánují zahájení výstavby na svých pozemcích. Část z nich vnímá, že pro maximalizaci zastavitelné plochy by bylo vhodnější zvolit řešení, kdy bude výstavba komunitního domu realizovaná blokovým způsobem až na hranici jejich parcely, při zachování možnosti navázání další zástavbou. Z jednání však vyplynulo, že by spíše preferovali variantu prodeje svých pozemků městu Prostějov. Jedná se přitom o většinové vlastníky ploch v rámci celého Subcentra Krasice – východ,“ vysvětlil první náměstek Zdeněk Fišer s tím, že stavební investice „Komunitní domy pro seniory – Holandská“ včetně projektové dokumentace je zahrnuta v rozpočtu města Prostějova pro letošní rok 2016 s částkou 1,5 milionu korun.

„Tato částka by měla být dostatečná na dopracování následujících stupňů projektových dokumentací a zabezpečení architektonického dohledu autora návrhu vybraného k dopracování,“ doplnil Fišer. Na základě závěrů z 2. porady primátorky, konané dne 11. 1. 2016, je k dopracování doporučena studie zpracovaná firmou CAD PROJEKT PLUS, s.r.o.

„Firma předkládá návrh, kde bude stavební blok o čtyřech podlažích s dvaceti čtyřmi bytovými jednotkami podél severní hranice plochy a to s odstupem od pozemků, které nejsou v majetku města Prostějova. Místnosti sdílených prostor jsou umístěné v každém podlaží. Polozapuštěný suterén je navržen jako hromadná garáž pro čtyřiadvacítku osobních automobilů,“ vysvětlil budoucí podobu komunitního domu náměstek primátorky Pavel Smetana. (red)

Poslat nový komentář