Policisté opět na silnicích!

Policisté opět na silnicích!
ilustrační foto ber

Ve dnech 30. června a 2. července proběhla první etapa celorepublikové dopravně bezpečnostní akce – prázdniny. Do akce se zapojili také policisté všech základních článků územního odboru Prostějov. Během akce policisté na Prostějovsku zkontrolovali 910 vozidel a jejich řidičů.

Zjistili 77 přestupků, které vyřešili na místě uložením blokových pokut v souhrnné výši 29 400 korun. Nejčastějším zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidla, a to ve 24 případech. Dle četnosti následovalo překročení nejvyšší povolené rychlosti v deseti případech a neužití bezpečnostních pásů v sedmi případech. V jednom dalším případě pak zjistili řidiče pod vlivem návykové látky. Tento případ byl k dořešení předán příslušnému správnímu orgánu.

"Jednomu z kontrolovaných řidičů policisté v obci Smržice provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 2,51 ‰ alkoholu v dechu. Z toho důvodu je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení a řidiči v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok," dodal policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář