Jezdíme rychle, odhalila dopravně-bezpečnostní akce

Jezdíme rychle, odhalila dopravně-bezpečnostní akce
ilustrační foto PČR

V pátek 26. ledna v odpoledních hodinách proběhla na silnicích Prostějovska dopravně bezpečnostní akce zaměřená kromě kontroly ostatních povinností zejména na dodržování rychlostních limitů jízdy a zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči.

"Během trvání akce policisté zjistili celkem osmnáct řidičů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost jízdy. Sedmnáct přestupků vyřešili na místě uložením pokut v souhrnné výši 5 400 korun. Jeden přestupek byl k dořešení postoupen příslušnému správnímu orgánu. Alkohol policisté nezjistili u žádného řidiče," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Na páteční akci okresní v následujících víkendových dnech navázala akce krajská. Ta byla zaměřena hlavně na kontrolu ovlivnění řidičů alkoholem či jinými návykovými látkami. Na Prostějovsku policisté zkontrolovali bezmála 100 vozidel a jejich řidičů. Také při této akci policisté nezjistili žádného ovlivněného řidiče. Zjistili pouze 5 drobných přestupků, které vyřešili na místě uložením pokut v souhrnné výši tisíc korun. (red)

 

Poslat nový komentář